30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akhisar'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 85. yılı Manisa’nın Akhisar ilçesinde törenlerle kutlandı.

Kutlama törenleri sabah saat 09.30’da ilçe kaymakamlığında protokol bayramlaşmamasıyla başladı. Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Tanju İncesu, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Akhisar Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Güney ve protokol üyeleri törene katıldı.

Kutlama programı tören alanında devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek yaptı. Kaymakam Mustafa Çek, ”Bugün Cumhuriyet Bayramını hep birlikte büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz. 85 yıl önce bugün, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla, yeni kurulan Türk devletinin yönetim şekli belirlenmiş ve uzun süren bağımsızlık mücadelesi sonunda dünya sahnesine Türkiye Cumhuriyeti adı altında yeni bir devlet çıkmıştır. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiştir. Birçok büyük imparatorluklar kurarak dünya milletlerine devlet teşkilatlanmasının nasıl olacağını göstermiş, adil ve hoşgörülü idaresiyle de tarihin her döneminde önemli bir rol üstlenmiştir.”dedi.

Törende Cumhuriyet Haftası spor etkinlilerinde başarılı olan sporculara ödülleri verildi. Akhisar Kayhan Ergun Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra tören geçişi yapıldı. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla öğrencileri ve geçiş yapan resmi ve sivil toplum örgütlerini alkışladı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?