3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Akhisar'da DSP-CHP atışması

Demokratik Sol Parti İlçe Başkanlığından istifa eden Kadir Arat’ın yapmış olduğu basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi’nden cevap geldi.

Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Kadir Arat önceki gün istifasını açıkladığı basın toplantısında CHP’yi eleştirmişti.

CHP Akhisar İlçe Başkanı Yalçın Milli; yönetim kurulu üyeleri İsmail Fikirli, Sabriye Arı, Fatma Karpuzcu, Engin Erdem, Necati Akgül, İsmail Şen ve Emre Onikidal’ın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Yalçın Milli şunları söyledi: ”Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı Kadir Arat'ın basın açıklamasında partimizi hedef alan sözlerini üzüntüyle okudum. CHP logosu giydirilmiş araçların hiçbirinden gerek Sayın Arat'ın gerekse Belediye Başkan Adayı Bülent Ciğeroğlu'nun şahsı ve DSP ile ilgili siyasi ahlaka uymayan eleştiri sınırını aşan hiçbir anons yapılmamıştır. Devleti kuran, Cumhuriyeti ilan eden, çok partili sisteme geçişi sağlayan CHP'nin seçim kazanmak için böyle basit ve küçük oyunlara başvurduğu siyasi tarihimiz boyunca görülmemiştir. Bu tür oyunlar CHP'nin dışındaki partilerin çok sık başvurduğu oyunlardır.

“CHP siyasi etiğe aykırı, kişilerin kişiliğini hedef alan hiçbir söyleme başvurmamıştır.”diyerek sözlerine devam eden Başkan Milli, ”DSP İlçe Başkanı Kadir Arat'ın istifası üzüntü vericidir ancak bunun nedeninin vuku bulmamış bir söyleme bağlanması inandırıcı olmaktan uzaktır. Başın açıklamasının metninden anlaşılacağı gibi istifa nedeni partisinin oyunu hiç umulmadığı biçimde arttıran adayın dışında herkese teşekkür etmesinden anlaşılmaktadır. Bu da gösteriyor ki istifa nedeni tamamen parti içi meselelerden kaynaklanmış olup kılıf olarak CHP seçilmiştir. CHP 86 yıllık partidir. 1950'den bu yana 59 yıldır her seçimde büyük küçük bütün partilerin hedefi olmuştur. Ancak temeli Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan bu parti yapılan bütün haksız ithamlara rağmen büyüklüğünü korumuş, cumhuriyete sahip çıkmış ve çıkmaya devam etmiştir. Görevi ve hedefi Türkiye Cumhuriyetini, Atatürk İlke ve Devrimlerini korumak olan CHP'nin sırtından kimse pirim yapmaya kalkışmasın. CHP'nin böyle basit ve küçük oyunlarla geçirecek vakti yoktur.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 23:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?