5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Akhisar'da engelliler lokali açıldı

TÜRKİYE'DEKİ 4. ENGELLİLER LOKALİ AKHİSAR'DA AÇILDI

Akhisar ilçesinde belediye tarafından yaptırılan, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar yararına işleyecek olan Cafe Biz, protokolün de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılışa Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Suudi Arslan, Akhisar Bedensel Zihinsel Engelliler Derneği (ABZED) Başkanı Cem Bayrak, yönetim kurulu üyeleri, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar, öğretmenleri ve aileleri katıldı. Kafenin açılış kurdelesini Kaymakam Çek ve Başkan Salih Hızlı birlikte kestiler.

Törende konuşma yapan ABZED Başkanı Cem Bayrak, “Engelliler Haftası'nda Türkiye'de 4. engelli lokalinin ilçemizde açılması bizim için büyük bir mutluluk ve onur teşkil etmektedir. Engelli lokalimizin açılış amacı, engellilerimize iş istihdamı sağlamak, soysal, kültürel, ekonomik açıdan ve günlük hayatlarında kendi ayaklarının üzerinde durabilen bireyler yetiştirmek ve en önemlisi de engellilerimizin bizlerden bir farkının olmadığını herkese kanıtlamak, engelli aileleriyle engelli olmayan ailelerin kaynaşmasını ve birbirlerini anlamaya çalışmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda, lokalimizde engellilerimize; okuma -yazma, satranç, vitray ve takı kursları, gönlü eğitmenlerimiz ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde verilecektir. Engellilerimizin yapmış oldukları el sanatları sergimiz açılmıştır. Bu da engellilerimize imkan verildiği sürece neleri başarabileceklerinin kanıtıdır. Lokalimizin açılmasında maddi ve manevi emeği geçen çok değerli gönüllülerimize ve destekçilerimize kendim, derneğim ve engellilerimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Akhisar Belediyespor'a tüm engelliler adına Bank Asya yolunda başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra engelli vatandaşlardan Cumhur Uysal bir teşekkür konuşması yaptı. Uysal, “ Yıllar önce Akhisar'ımızda ART adında bir yerel televizyon kanalımız vardı. Yine böyle bir Mayıs ayı içerisinde Engelliler Haftası nedeniyle evime röportaj için gelmişlerdi. Geldiklerinde engellilerimizin sorunlarını anlatmış, röportajın sonlarına doğru ise engellilerin bir araya gelebileceği ve dertlerini, sevinçlerini paylaşabilecek bir derneğimizin veya lokalimizin arzu etmiş, istemiştim. Yıllar sonra bu arzumuz ve gerçekleştiği için çok mutluyuz. Tüm engelli arkadaşlarım adına bizlere bu mutluluğu yaşatan belediyemize ve en küçük emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE'DEKİ 4. ENGELLİLER LOKALİ AKHİSAR'DA AÇILDI
TÜRKİYE'DEKİ 4. ENGELLİLER LOKALİ AKHİSAR'DA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 12:35:00
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 16:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?