5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Akhisar'da suç örgütüne darbe

SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON

Akhisar'da, 10 Aralık Cuma günü yapılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan kişiler ve ele geçirilen suç aletleriyle ilgili basın açıklaması yapıldı. Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ve İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu ile birlikte Akhisar İlçe Emniyet Asayiş Büro Amirliğinde basın açıklaması yaptı.

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, 26 aydır uzun soluklu olarak Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri operasyonu 10 Aralık Cuma günü tamamladıklarını söyledi. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 10 Aralık günü sabahı 37 ayrı noktada yaptıkları operasyonda, Antalya, Balıkesir'de 1'er kişi, toplam 37 kişiyi suç aletleriyle birlikte elde ettikleri 4 bin 345 TL para ile yakaladıklarını anlattı.

Uyuşturucu ticareti, örgüt içerisinde yağma yapmak, adam dövme, yol kesme, gasp, bazı amaçlarına ulaşmak için zanlıların suç işlediklerini anlatan Aydemir, şöyle konuştu: "Bunlarla ilgili değişik tarihlerde yaptığımız yakalamalarla ilgili daha önce 52 şahıs alındı. Bunların 8'i tutuklandı gerisi serbest kalmıştı. Bu son yaptığımız operasyonla birlikte 37 kişiyi Cumhuriyet Savcılığına adli işlemler için gönderdik. Bu operasyonlarda 4 tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 12 av tüfeği, değişik ebatta mermi ve 19 kilo esrar maddesi de bulduk. Operasyon süresince yakaladığımız esrar maddesi yaklaşık 54 kilo oldu. Toplam tabanca sayısı 13."

Adem Aydemir, bundan sonra da halkın huzuru ve güveni için, çocukları zehirleyici madde alışkanlıklarından uzak tutmak ve kanun dışı çalışma yapanlar için Akhisar ilçe Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

Operasyonla ilgili konuşan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek de, Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu'ya, operasyonda görev alan ilçe ve ilde görevli amir, memur tüm görevli arkadaşlarına teşekkür etti. Mustafa Çek, konuşmasında, vatandaşları, gençleri uyuşturucuyla zehirlemek üzere hareket eden ve değişik şekilde gasp ve benzeri suça karışan bu zanlıların adliyeye teslim edildiğini bildirdi.

SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON
SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 12:20:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?