30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akhisar'ın 'zeytin otobüsü' yollarda

Manisa'nın Akhisar ilçesinde üretilen zeytin ve zeytinyağlarının tüm ülkede tanıtımı için hazırlanan ''zeytin otobüsü'' yola çıktı.

Akhisar Zeytin ve Zeytinyağcılar Derneği tarafından organize edilen ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteklediği ''Zeytin Tüneli'' projesi, ilçede düzenlenen törenle başladı.

Oda önünde düzenlenen törende konuşan Zeytin ve Zeytinyağcılar Derneği Başkanı Ahmet Gezgin, ilçe zeytininin tüm Türkiye'deki tüketicilere tanıtımı için bu projeyi başlattıklarını belirterek 2 yıl içinde 81 il ve tüm ilçeleri gezmeyi hedeflediklerini söyledi.

İçinde Akhisar'da üretilen zeytin ve zeytinyağı ürünlerinden örneklerin bulunduğu otobüsün gittiği illerde vatandaşlara zeytinyağının faydaları hakkında da bilgi vereceğini ifade eden Gezgin, zeytinyağının yüksek miktarda ihracatına rağmen az olan iç tüketimi artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Zeytin ve zeytinyağında Akhisar'ın iddialı bir konuma sahip olduğunu söyleyen Gezgin, 2 yıllık yurt içi projesinden sonra bu projeyi yurt dışına taşımayı da hedeflediklerini kaydetti.

Gezgin, böyle bir projenin zeytin ürününde daha önce gerçekleştirilmediğine dikkati çekti.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ve ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu'nun da katıldığı törende otobüs ilk durağı olan Kars'a doğru yola çıktı.

..
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?