5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Akıttıkları kanda helak olacaklar!

MANİSA'DA ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Manisa'da, şehit yakınlarına övünç madalyalarının verildiği törende duygulu anlar yaşandı. Cumhurbaşkanı adına Vali Celalettin Güvenç, şehit ailelerine ve malul gazilere Devlet Övünç Madalyalarını verdi.

Madalya ve Nişanlar kanunu gereğince Bakanlar Kurulu'nun önerisi üzerine, Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirilen şehit ailelerine ve malul gazilere Madalya ve Beratları, Anemon Otel'de düzenlenen törenle verildi. Törene Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Güzel, Belediye Başkanvekili Fatma Tunçkan, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile sivil ve askeri erkan katıldı. Törende 27 Mayıs 2007 tarihinde Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit olan P. Uzm. Çvş. Vedat Dayıoğlu'nun hayatı anlatıldığı sırada şehit babası Recep Dayıoğlu ve şehit eşi Şengül Dayıoğlu gözyaşlarını tutamadı. Dedesinin ağladığını gören şehit Vedat Dayıoğlu'nun 4 yaşındaki kızı Azra Dayıoğlu, dedesinin gözyaşlarını silerek teselli etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, "Hepimiz duygu doluyuz. Sözün bittiği yerdeyiz. Çünkü 30 yıldan beri bu ülkeye düşmanlık edenler bize çok acı çektirdi. Bu ülkeye çok zaman kaybettirdiler. Göz bebeğimiz olan çocuklarımızı genç yaşlarda toprağa vermemize sebep oldular. Yetimler bıraktılar, gaziler, sakatlar bıraktılar" dedi. Bütün acılara rağmen bu gün bu ülkenin şehitler ve gaziler sayesinde dimdik ayakta olduğunu anlatan Güvenç, şöyle konuştu: "Söylenecek ve söylenmesi gereken tek şey de budur. Acımız ne kadar büyük olursa olsun bu ülkenin birlik beraberliğini koruma adına şanlı bayrağımızı bu coğrafyanın üzerinde ebediyen dalgalanması uğruna gereken her şeyi yapma azmimizin bir santim bile yerinden oynamadığı değişmediği gerçeğidir. Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Analarımızın huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Yakınlarına sabır diliyoruz, çocuklarına uzun ömürler, iyi eğitimler, bu memlekete iyi hizmetler yapmaları dileklerini iletiyoruz. Çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti'nin emanetidir. Hepsi bizim başımızın tacıdır. İmkânlar ölçüsünde hepsine sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin 70 milyonu ile güçlü olduğunu, bin yıldır bir arada yaşayanların bundan sonra ebediyen de bir arada yaşayacaklarını vurgulayan Vali Güvenç, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'ye kötülük edenler haklarını savunduklarını zannettikleri insanlara en büyük kötülüğü etmektedir. Ve bu iki halk el ele birlikte bu felaketin üstesinden geleceklerdir. Bu iki halkın birlikte yaşama arzusu ve iradesinin bin yıldan daha çok bugün en üst düzeyde olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Akıttıkları kanda hepsi helak olacaklar. 30 yıldır söylemesi kolay hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan bunlarla mücadele eden bütün kahramanlarımızı sevgi ile şükranla anıyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından Şehit Uzm. Çvş. Vedat Dayıoğlu'nun Devlet Övünç madalyasını Vali Güvenç şehidin 4 yaşındaki kızı Azra Dayıoğlu'na ve eşi Şengül Dayıoğlu'na verdi.

Vali Güvenç daha sonra şehit Kd. Üstçvş. Ahmet Deniz Varol'un madalyasını 6 yaşındaki oğlu Eren Derin Varol'a taktı. Şehit oğlu 6 yaşındaki Eren Derin Varol da babasının madalyasını dedesi Abdullah Varol ile birlikte aldı. Güvenç daha sonra sırayla Gazi P.Er. Güngör Güven'in, Gazi P.Onb. Süleyman Yıldız'ın kendilerine, şehit P.Er. Efkan Gey ile şehit P.Er Mehmet Ali Karaduman'ın madalyalarını ise ailelerine verdi.

Törenden sonra şehit aileleri ve gazilere ikramda bulunuldu.

MANİSA'DA ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
MANİSA'DA ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
MANİSA'DA ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
MANİSA'DA ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 17:07:05
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 20:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?