4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Akkız'ın üçüzleri ilgi odağı oldu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çanakçı köyünde çiftçilik ve besicilik yapan İbrahim Karaca'nın beslediği Holstain ırkı olan 'Akkız' adlı ineğin üçüz buzağı doğurması, sahibini ve görenleri şaşırttı.

Besihanenin damında üçüz dünyaya getiren ineğin ve buzağılarının sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirten İbrahim Karaca, "Yıllardır besicilik yapmaktayım. Akkız bu güne kadar beş doğum yaptı. Bunların dördünde tek buzağı verdi. Beşinci doğumda ise üçüz verdi. İlk kez üçüz buzağımız oldu, yavruları görünce inanamadım. Köyde olayı duyanlar evimize üçüzleri görmeye geliyorlar." dedi.

Üçüz buzağıları biberonla besleyen ve sürekli veteriner kontrolünde tutan Karaca'nın eşi Nazire Karaca ise, üçüz buzağılarının Regaip Kandili gecesi dünyaya geldiğini belirterek, "Akkızımız mübarek Regaip gecesi üçüz buzağı verdi. Bu nedenle de üçü de erkek olan buzağılarımıza Recep, Şaban ve Ramazan ismini verdim. Üçünün de boyunlarına nazarlık taktım." dedi.

İneğin üçüz doğum yapmasının milyonda bir ihtimal olduğunu belirten Veteriner Hekim Genç Osman Öncü şu açıklamayı yaptı: "Meslek hayatımda ender olarak ikiz buzağıya şahit oldum ancak üçüzüyle ilk kez karşılaştım. Büyükbaş hayvanlarda üçüz doğum vakaları çok çok ender görülmektedir. İneğin gece üçüzlerini de kendi kendine dünyaya getirmesi de ilginç. Çiftçi ve besici arkadaşımız İbrahim Karaca'nın besihanesindeki hayvanları sürekli ben muayene etmekteyim. Dünyaya gelen üçüz buzağıları hemen hemen her gün köye giderek kontrol ediyorum. Sağlıkları çok iyi annelerinin de sağlığı yerinde. Gerçekten bu olay milyonda bir rastlanan bir durumdur."

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 15:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?