4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

AKP başkanını arıyor

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 19 Temmuz’da yapılacak il kongresinde istikrarlı bir sürecin başlaması için çalıştıklarını söyledi.

AK Parti’de 19 Temmuz’da yapılacak olan il kongresi öncesinde il başkanı arayışları devam ediyor. Daha önceden 14 Haziran’da yapılması planlanan kongre 28 Haziran’a ertelenmiş ancak genel merkezin kararıyla bir kez daha ertelenerek yeni kongre tarihi 19 Temmuz olarak belirlenmişti. 2001 yılında kurulan 2002 yılında ilk seçimlere giren Ak Parti Manisa’da 8 il başkanı gördü.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, il başkanı olacak kişinin vasıflarını sayarak, “Başka bir göreve talip olmasın diye bir şart öne sürmedik. Ancak partinin il başkanlığı konusunda ciddi bir istikrarsızlık yaşadığı ortada. İl başkanı önümüzdeki 3 yılda görevini hakkıyla yapacak. Yani 3 yıl sonra teşkilatlar boşalmamalı. Kongre dönemi 3 yıl. Bunu hedefleyen bir yönetim arzu ediyoruz” dedi.

En iyi ismi bulmanın gayreti içinde olduklarına dikkat çeken Tanrıverdi, “Kongreler ertelenebilir. Bu siyasi partilerde doğaldır. Sonuçta bir süreç işliyor. Herkes birbiriyle konuşup görüş alışverişinde bulunuyor. Ak Parti büyük bir parti. “Manisa’da Bülent Arınç’ın veya Hüseyin Tanrıverdi’nin dediği olur” düşüncesi yanlıştır. Bu partide her karar istişareyle alınıyor. Biz şu kişi aday olacak demedik hiçbir zaman. Belki kongrede 2-3 liste çıkıp yarışacak. Demokrasi işleyecek” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?