30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

AKP binasına molotoflu saldırı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Manisa merkez Adnan Menderes mahallesinde bulunan irtibat bürosu, kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli saldırısına uğradı. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece yarısı saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda henüz kimliği belirlenemeyen 3 kişi, Manisa-Turgutlu karayolu yolu üzerinde bulunan ve 25 Nisan günü 22. Dönem TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan Adnan Menderes mahallesindeki AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı İrtibat Bürosu'na saldırıda bulundu. Saldırganlar camlarını taşlarla kırdıkları büronun içine molotofkokteyli atarak kaçtılar. Patlamayla birlikte yakındaki kahvehaneden dışarı çıkan vatandaşlar, olayı polise bildirdiler. Bu sırada, kahvehanede bulunan AK Parti'nin Akpınar mahalle temsilcisi İbrahim Coşkuner, irtibat bürosunun kapısını açarak tutuşmak üzere olan büroyu yanmaktan kurtardı. Olay yerine gelen polis ve Emniyet Müdürü Adem Aydemir, çevre emniyetini aldıktan sonra incelemelere başladı. 

Saldırıyı öğrenen AK Parti Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, irtibat bürosuna gelerek bilgi aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm birimler molotofkokteyli saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kaçabileceği bölgelere yayılarak arama çalışmalarına başladılar. İl Emniyet Müdürü Aydemir, olayla ilgili faillerin biran önce yakalanması için her türlü eşkali değerlendirmeye aldıklarını belirterek, "Bu olayın faillerini mutlak bulacağız. Kimse böylesi olaylarla halkın huzurunu bozamaz" dedi. 

AK Parti Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ise "Seçim büromuz 25 Nisan'da 22. Dönem TBMM Başkanımız Bülent Arınç tarafından hizmete açılacaktı. Bu olay memleketin huzurunu bozmaya çalışan provokatör kişilerin yaptığı bir girişimdir. Olay yerinde bulunan taşların farklı yerlerden getirildiği ve incelemede bunun üzerinde durulduğu tarafıma bildirildi" diye konuştu. 

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, saldırıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Kendini bilmez bir takım kişi veya kişiler 6 mahallemizin merkezi konumunda olan ve resmi açılışını 25 Nisan tarihinde yapacağımız teşkilat merkezimizin camını kırarak, içeriye molotofkokteyli atmıştır. Meydana gelen bu saldırıda kimsenin burnunun kanamaması tek tesellimiz olmuştur. Yapılan bu saldırı sadece Ak Parti'ye değil, siyasete ve demokrasiye karşı yapılmış bir eylemdir. Türkiye'de demokrasiye tahammülü olmayan bir takım çevrelerin uzantıları maalesef bugün, Manisa'ya kadar ulaşmıştır. Kendi çıkarlarını her şeyin üzerinde gören bu bir takım çevreler, maalesef amaçlarına ulaşmak için terörü dahil her şeyi araç olarak kullanmaktadırlar. Saldırının amaçlarını Manisalılar en iyi şekilde idrak edeceklerdir. Terörle, çetelerle, yolsuzluk ve yoksullukla mücadelenin acı bir tezahürü olarak ortaya çıkan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz." dedi. Her şeye rağmen terörle, çetelerle ve bir takım çıkar çevreleriyle mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Çelik "Bu bir takım çevrelerin AK Parti ve mensuplarını bu tür saldırılarla çekmek istediği kavga ortamına da asla girmeyeceğimizi vurguluyoruz. Yapılan saldırıyı bir kez daha lanetliyor, Manisa Emniyetimizin suçluları en kısa zamanda yakalayıp yargıya teslim edeceğine olan inancımız tamdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 15:59:43
Güncelleme :19 Nisan 2008 Cumartesi 16:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?