30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

AKP ile CHP arasında yol polemiği

Manisa İl Genel Meclis Toplantısı’nda Yundağın’a yapılan alternatif yol konusunda karşı karşıya gelen AK Parti ve CHP’li üyeler tartışmaya son noktayı koymak için çalışmaların yapıldığı yolda buluştular.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek İl Genel Meclis kararıyla Manisa’nın Yuntdağı bölgesine yapılacak olan alternatif yol için 30 binden fazla ağaç kesileceğini iddia etmişti.

Mengü, söz konusu yolun AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın köyü olan Büyük Sümbüller’e daha çabuk gidebilmesi için yapıldığını dile getirmişti. İddialar üzerine günlerdir devam eden tartışmalar son yapılan İl Genel Meclis Toplantısında farklı bir boyut kazandı. AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri yol güzergahına giderek konuyu yerinde tartışmaya karar verdi. İl Genel Meclis Toplantısı’nın ardından meclis üyeleri araçlara binerek bölgeye gitti.

İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’ın yanı sıra Özel İdare Genel Sekreteri Serdar Bulut, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik ve meclis üyeleri yol yapımının başladığı noktada buluştu. Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine giden yolun devamı olarak yapılan güzergahta bir süre CHP’liler beklendi. CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, il yöneticisi Ahmet Çiftçi ve CHP’li meclis üyeleri de geldikten sonra köylülerin de katıldığı konvoy güzergahta ilerlemeye başladı.

Ormanlık alana gelindiğinde Hayrullah Solmaz basın mensuplarına bölgede yapılan çalışmaları göstererek şu açıklamayı yaptı: “Burada mevcut bir orman yolu zaten var. Biz bu orman yolunun 9,5 kilometre içerisinde 850-900 metre uzunluğundaki eski orman yolunu iptal edip yeni orman yolu açıyoruz. Geriye kalan kısımlar zaten mevcut orman yolunun sağının ve solunun genişletilerek normal araç yolu olarak kullanılacak hale getirildi. Bu yol yapıldığında bölgeye ulaşım çok daha rahat olacak. Ortaköy şenliklerine 45 dakikada geliyorduk. İnsanlarım midesini bulandıracak kadar virajlıydı. O yolda genişletme yapsaydık çok daha fazla ağaç katledilecekti. Buradaki köyler huzurevine dönüşmüştür. Köylerde ihtiyarlar yaşıyor, gençler ise göç ediyor. Çünkü iş imkanı yok. Biz istiyoruz ki, bu köylerde bulunan gençler gelsinler Manisa’da çalışsınlar akşama da evlerine geri dönsünler.

Bu yolun tek amacı bölgeyi kalkındırmak, canlandırmaktır. Burarı açıldığında gerek Muradiye gerekse Manisa OSB’ye güzergah açılmış olacak. Yani insanlarım akşam evine dönme şansı olacaktır. Ben bu hizmeti polemik konusu yapanları kınıyorum. CHP’li meclis üyeleri de maalesef dün attıkları imzanın bugün hata olduğunu söylemek mecburiyetinde bırakıldılar. Bu çok üzücüdür. Bunlar etik değil. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu yolun arkasındayız.”

CHP’li Ahmet Çiftçi ise yapılan hizmete karşı olmadıklarını ancak yol yapılırken binlerce ağacın kesilmesine de göz yummalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Çiftçi, “Bu bölgede 3 bin ağaçtan çok daha fazla kesilecek. Neden gerçekleri saklıyorsunuz? Ormanın sık olduğu bölgelerde çok fazla ağaç kesilecek. Ayrıca yolun yapılmasıyla sanıldığı kadar kestirme olmayacak.”diyerek tepki gösterdi.

Zaman zaman CHP İl Başkanı Cahit Kaplan’ın da katıldığı tartışmaya köylüler de müdahale etti. Bazı Yuntdağı köyü muhtarları ve vatandaşlar, yolun yapılmasını istediklerini bölgenin kalkınması için yolun tek çare olduğunu dile getirdiler.

3817 AĞAÇ KESİLECEK
Yükselen tansiyonu düşürmeye çalışan İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Orman İşletme Müdürlüğü’nün bölgede yaptığı tespitlere göre 3817 ağacın kesileceğini belirterek “CHP’liler bundan sonra mahkemeye gidebilir. Her şey ortada.”dedi. CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ise sorunu parti içinde konuştuktan sonra mahkemeye gidip gitmeme konusunda karar vereceklerini söyledi.

İki parti mensupları uzlaşamadan geri dönerken bir grup köylü CHP’lileri alkışlarla protesto etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 10:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?