5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP Manisa teşkilatı üzgün

AK PARTİ MANİSA TEŞKİLATI ÜZGÜN

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın genel seçimlerde Bursa'dan aday gösterilmesi ile ilgili olarak, "Elinde büyüdüğümüz, siyaseti onunla öğrendiğimiz, böyle büyük bir değerin Manisa'dan aday olmasını elbette çok istiyorduk. Kendisinin buradan olmaması elbette ki bizi üzmüştür, hüzünlendirmiştir." dedi.

AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'dan milletvekili adaylığı ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Baybatur, "Sayın bakanımız en son Manisa'da yaptığı toplantıda kendisinin ifadesi, 'Manisa'da başladım, Manisa'da bitirmek istiyorum. Başbakanımız tabii ki ne görev verirse onu yapacağız' demişti. Kendi gönlünün Manisa'da olduğunu ifade etmişti. Başbakanımız ile Bülent beyin bir görüşmesi oldu. Sayın Başbakanımızın, Bülent beye Bursa'dan aday olması konusunda bir teklifi vardı. Bu vesile ile sayın Arınç bizimle istişare yaptı. Netice itibari ile Bülent bey, Manisa'dan aday olmak istediğini ama genel başkanımızında talimatı olursa, bunu da yerine getirmek gerektiği konusunda beyanda bulundu. Daha sonra Başbakanımızın ricasını sayın Arınç kabul etti. Kendisi Manisa'dan aday olmamıştır, Bursa'dan aday olmuştur ama bu demek değildir ki sayın Arınç'ın Manisa ile irtibatı kopacaktır. Bu güne kadar Manisa'ya ne kadar hizmet yaptıysa

bundan sonrada hizmetlere devam edeceğini söyledi. Bursa önemli bir şehir olduğu için Başbakanımızın Bursa'ya sayın Arınç'ı ağabey olarak gitmesini istediğini ifade etti. Biz Manisa teşkilatı olarak, elinde büyüdüğümüz, siyaseti onunla öğrendiğimiz, çok sevdiğimiz böyle büyük bir değerin Manisa'dan aday olmasını elbette çok istiyorduk. Kendisinin buradan olmaması elbette ki bizi üzmüştür, hüzünlendirmiştir. Netice itibari ile biz bu işe dava gözüyle bakıyoruz. Partimiz ve genel başkanımız bizim için çok önemli. Genel başkanımızın takdiri bu ise boynumuz kıldan incedir, başımız üstüne deriz, sayın Arınç da böyle diyor zaten." dedi.

Arınç'ın Manisa'dan aday gösterilmemesinin çalışmalarını olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirten Baybatur, "Sayın Arınç'ın Manisa'dan aday gösterilmemesi elbette ki bizi olumsuz yönde etkilemez. Bülent beyin olmaması ilk zamanlarda elbette ki bizi motivasyon noktasında biraz sıkıntıya sokabilir ama biz netice itibari ile genel başkanımızın bu talimatı başımız üstünde." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:54:05
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 20:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?