5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP rektörü savundu

AK PARTİ REKTÖR PAKDEMİRLİ'Yİ SAVUNDU

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, yeni atanan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye ziyaretini, bir grup öğrencinin protesto etmesi Manisa'da tartışma konusu oldu.

Başta CHP olmak üzere bazı siyasi parti ve sendikaların tepkilerine hedef olan Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi AK Parti Manisa İl Teşkilatı savundu. İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın Yaptığı açıklamada, "Sayın Bülent Arınç'ın CBÜ Rektörü'nü kutlamak için yaptığı nezaket ziyaretini provoke etmeye çalışanlara methiyeler yağdıran siyasiler ve sendikacılar maksatlarını aşmışlardır. Bilhassa Eğitim-iş Manisa Şube Başkanı Sn. Ömer Arslan kendi aklınca demokrasi ve özgürlük havarisi kesilerek utanmadan CBÜ Rektörü Sayın Pakdemirli'ye 'AK Parti'nin jandarmalığına soyundu gibi' ipe sapa gelmeyen cümleler kurarak, sözde siyasi demeçler vermesini ibretle okuyoruz. Sendika ağası önce demokrasinin ne olduğunu öğrenmeli ondan sonra temsil ettiği üyelerinin haklarını korumayı öğrenmesi gerekir. Gençliğin, cumhuriyetin korunması görevinin gerçek cumhuriyet karşıtlarına karşı gerçek cumhuriyetçilere düşer. Kubilayları, Duran Dursun'ları Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve daha niceleri provakatif bir şekilde öldürüp Türkiye'yi bölüp parçalamaya çalışanların olduğunu biz çok iyi biliyoruz ve onların iplikleri pazara döküldükçe nelerin arkasına sığınmaya çalıştıklarını ibretle izliyoruz.

Rektör'ü ziyarete gelen Sayın Arınç, ki bu ziyaret sadece nezaket ziyaretidir; O'nu karşılamak ve misafirperver davranma görevi elbette Rektör'e düşer. Çünkü gelen Rektör'e ziyaret ve tebrik için gelmiştir. Herhangi bir konuşma yapmaya gelmedi. 'Sözde AK Parti demokrasi' diyenlerin bu cümleyi kullanırken yüzünün kızarması gerekir. Ama biz bunları siyasi birikim donanımlarının ne kadar düşük seviyelerde olduğuna veriyoruz. Bu ülkede her iki kişiden biri bu partiye oy vermiştir ve 8 yıldır iktidardadır. Referandum sürecinde bir şamar daha yediler yine akıllanmadılar. Kaldı ki Rektör'ü AK Parti bu makamlara taşımadı. Rektör arslanlar gibi seçimlere girdi ve 2. sırada yer aldı. Daha önce demokratik davrandığını iddia ettikleri Sayın Sezer gibi 2 oy alanları atamadı. Atama değil 'seçilen 3 kişiden birini Cumhurbaşkanı atar' diye bir yasa var ve o yasa uygulanmıştır. Dünyanın hangi ülkesinde bir devlet adamını karşılayan Rektör'e 'sen git şu partinin ilçe başkanlığını yap' derler. Bu gelen misafir Kemal Kılıçdaroğlu ya da Sayın Bahçeli de olabilirdi."

CHP'nin bugün Manolya Meydanı'nda söz konusu olayla ilgili yaptığı basın açıklamasına tepki gösteren Aydın, "Bugün CHP'nin yapmış olduğu protesto eylemini izleyenler, 1970'lerin sloganlarıyla kimlere ne mesajlar vermek istiyor? Bunu da kamuoyu değerlendirecektir diye düşünüyorum. Biz gerçek cumhuriyeti savunan ve demokrasi ile içini dolduran hoşgörü ve uzlaşmacı tutum ve davranışlarımıza devam edeceğiz. Karşımızdakilerin muz cumhuriyeti savunucuları olduğunun da bilincindeyiz." diye konuştu.

DENİZ GEZMİŞ'İ DE ZİYARET EDERİZ, HALİL ESENDAĞ'I DA

Aydın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 1980 ihtilali sonrası idam edilen Halil Esendağ'ın Manisa'da yaşayan ailesine yaptığı ziyarete tepki gösteren MHP'ye de cevap verdi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın şöyle konuştu: "12 Eylül öncesi hatta 12 Mart öncesi düşüncelerinden dolayı ister yargılanarak ister yargılanmadan şehit edilen, ister sağcı olsun ister solcu olsun hepsi bizim çocuklarımızdır. İster 'şehit' deyin ister 'demokrasi şehidi' hepsi bizimdir. Hiçbir siyasi parti 'Bu benim şehidimdir' gibi ucuz ve bölmeye yönelik söylemlerde bulunamaz. AK Parti'nin diğer partililerden farkı buradadır. Biz ister sağdan olsun ister soldan olsun haksız yere ister idam edilsin ister silahlı saldırı sonucu öldürülen herkes bizim kardeşimizdir. Deniz Gezmiş'i de ziyaret ederiz Halil Esendağ'ı da hepsi bu ülkenin çocuklarıydı. Hangi mantıkla 'Şehidimizin yakasından düşün' gibi bir söylemde bulunabilirler? Kaldı ki darbecilerle kol kola olan AK Parti değil tam tersine CHP ve MHP'dir. Darbecilerin yargılanması için Anayasa'nın geçici 15. maddesinin de kaldırılmasına yönelik yapılan referandumda köy köy kasaba kasaba dolaşarak 'hayır' kampanyası yürütenler bu partilerdir. Ancak güçleri yetmedi yetemeyecektir de, çünkü Türk halkı kimin ne olduğunu izlenen şeffaf politikalar sayesinde öğrenmiştir. Şehit ailelerini ziyaret etmek için kimse MHP'den izin almak zorunda değildir. 12 Eylül döneminin şehit ailelerini ziyaret etmek insani duygulardan kaynaklanan bir ziyarettir. Bir siyasi rant olarak değerlendiren bir zihniyetin takdirini kamu oyuna bırakmak durumundayız."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 16:47:01
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?