5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP yeni başkanlarını belirleycek

AK PARTİ'DE İSTİFALARIN ARDINDAN

Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimleri için Manisa il ve ilçe yönetimlerinde istifaların yaşandığı AK Parti'de, yeni başkanları belirlemek üzere partinin Bolu Milletvekili ve Manisa Sorumlusu Metin Yılmaz kente gelerek çalışmalara başladı.

AK Parti İl Başkanvekili Çetin Güngör, parti toplantı salonunda düzenlediği toplantıda süreci anlatarak 15 gün içinde Manisa il ve ilçe başkanı ile görevlerini bırakan Kırkağaç ve Akhisar İlçe başkanlarının belirleneceğini söyledi. AK Parti'de başkan, yönetim ve ilçe başkanı sıkıntısı olmadığını ifade eden Güngör, "15 Ocak itibariyle milletvekili aday adayı olmak isteyen 16 kişi teşkilat yönetimindeki görevlerinden ayrıldı. Bunların biri il başkanı olmak üzere toplam 7 kişi" dedi. Güngör, istifa edenleri şöyle açıkladı: İl teşkilatında görev yapan eski Başkanımız Abdurrahim Aslan, Saithan Bakşi, Havva Alan Öncel, Ahmet Sofuoğlu, Murat Erbil, Zeynep Atmaca ve Mustafa Uymaz. İlçelerde de Akhisar İlçe Başkanı Uğur Aydemir, Kırkağaç İlçe Başkanı Mehmet Candan, Demirci İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Irmak, Sarıgöl'de Mustafa Topdemir, Turgutlu'da Muzaffer Can, Yılmaz Zülfücan, Hurşit Gezdili ve Belediye Meclis Üyeleri Şule Tunalı ile Ali Delen.

Bu arkadaşlarının istifa edip milletvekili aday adayı olduklarını anlatan Güngör, şunları söyledi: "İstifalarla boşalan görev yerlerine yeni atama yapılması için Genel Merkezimiz İl Teşkilatları Sorumlusu Bolu Milletvekili Metin Yılmaz'ı görevlendirdi. Şu an istişare süreci başladı. Hem il başkanlığı hem ilçeler için nabız ölçmeyle ilgili bir temayül yoklaması çalışmaları sürüyor. İl ve ilçe teşkilatlarının çalışmaları inceleniyor, görevlerin ne derece yapılıp yapılmadığına bakılıyor. Tüm bu bilgiler

toplandıktan bir rapor hazırlanıp Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'na gönderilecek. Orada öne çıkan isimler arasından bir seçim yapılacak."

HAYAT DEVAM EDİYOR

İl Başkanvekili Çetin Güngör, yaşanan istifaların ardından AK Parti'de hayatın devam ettiğini söyledi. Güngör, son 1 hafta içinde partiye yeni katılımlar olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "İl Başkanlığı olarak çalışmalarımız kaldığı yerden devam ediyor. 10 Ocak'ta 73 bin 250 olan üye sayısı 19 Ocak itibariyle 74 bin 418'e çıktı."

AK Parti Bolu Milletvekili ve Manisa sorumlusu Metin Yılmaz da düzenlenen toplantı sonrasında İl Başkanvekili Çetin Güngör ile bir araya gelerek süreçle ilgili bilgi verdi. Yılmaz, 3 günlük bir çalışma sonrasında önümüzdeki hafta içinde hazırlanacak raporun genel merkeze iletileceğini belirterek 15 gün içinde başta il başkanı, yaklaşık 1 buçuk aydır boş bulunan merkez ilçe başkanı ve yönetimi, istifa eden Akhisar ilçe başkanlığı ile Kırçağaç ilçe başkanlığı görevlerinin belirlenen kişilere teslim

edileceğini söyledi. Yılmaz, il ve merkez ilçe başkanlarının belirlenmesinin ardından hafta sonu Akhisar ve Kırkağaç ilçelerine giderek çalışma yapacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Hazırladığımız dosyayı genel merkeze göndereceğiz. Sınırsız isim üzerinde çalışıyoruz. Herkes aklına gelen, bu işi yapabileceğine inandığı isimleri söylemeli. Bu aday, teşkilat içerisinden veya dışarısından da olabilir. Manisa'yı en iyi tanıyan ve Manisa'nın da iyi tanıdığı bir kişiyi göreve getirmeye çalışacağız."

AK PARTİ'DE İSTİFALARIN ARDINDAN
AK PARTİ'DE İSTİFALARIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 13:30:00
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 14:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?