4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

AKP'de hedef yüzde 50 oy

Belediye Başkanı Bülent Kar 29 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50 oy almaları gerektiğini söyledi.

AK parti tarafından Manisa’da ikinci kez aday gösterilen Belediye Başkanı Bülent Kar, partideki adaylık belirleme süreciyle ilgili şunları söyledi: “Bu yaşanan süreçte AK Parti’nin klasik aday belirleme yöntemi uygulandı. Temayül yapıldı, teşkilatların görüşü alındı. Kamuoyu anketleri yapılarak halkın düşüncesi alındı ve milletvekillerinin görüşleri alınarak bir karar verildi. Filistin meselesinin gelişmesi nedeniyle bazı gecikmeler yaşandı. Diğer aday adayları için de anket ve temayül yapıldı. Çıkan kararın hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Bu konuda desteğini gördüğüm TMBB eski Başkanı Bülent Arınç, milletvekillerimiz ve bana destek olan teşkilatlarımıza ve partililere teşekkür ederim. Diğer aday adayı arkadaşlarımız da elbette yine bizimle beraber el ele çalışacaklardır. Hep birlikte 29 Mart’ta AK Parti’nin başarılı olması için çalışacağız.”

Muhalefet partilerinin 29 Mart yerel seçimlerini AK Parti’nin güven oylamasına dönüştürmeye çalıştığını iddia eden Başkan Kar, “AK Parti’nin oy oranını 2007 seçimlerinden aşağıya indirip tartışılır hale getirme çabaları var. AK Parti’ye bir elden darbe vurmanın çalışması içindeler. Ancak halk olup bitenlerin bilincinde. Özellikle son Ergenekon soruşturmalarıyla gerçekten hepimizi hayrete düşüren gelişmeler var. Türkiye’deki bazı anlayamadığımız olayların ne olduğunu, nasıl olduğunu anlamaya başladığımız gelişmeler mevcut. Halkın istikrarın devamından yana tavır koyacağını düşünüyorum. Bu nedenle yerel seçimler Türkiye’nin geleceği açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle çalışacağız.”dedi. 

"Seçim sonuçları ne olur?” şeklindeki bir soruya Kar şu yanıtı verdi: “Yaptığımız hizmetleri göz önüne alırsak çok iddialı konuşma istemiyorum ama yüzde 50 civarında oy almamız gerekir diye düşünüyorum. Sırf seçilmiş olmak için seçilmek istemiyoruz. Biz de başlattığımız projelerin tamamlanması için aday olduk. Yoksa Adil Aygül’ün iki dönem üst üste seçilme rekorunu egale etmek gibi bir amacımız yok. 5 yıl daha hizmet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Eğer Manisalılar da bu konuda teveccüh gösterirse bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Projelerimiz, hedeflerimiz olduğu sürece adayız. Belediye başkanı olmuş olmak için aday olmadım. Çünkü bu makamlar elbette bir gün bitiyor. Geçtiğimiz dönem çok büyük bir baskı altındaydık. Buraya mümkün olan hizmetin en fazlasını getirmenin çabası içinde olduk. Bugün dönüp arkaya baktığımızda başarılı olduğumuzu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde Manisa’yı hareketli, ticareti canlı, sanayisi daha da gelişmiş, tarım zaten en önemli argümanımız, buna turizmi de ekleyerek zenginliğin arttığı bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kanunlar çerçevesinde kurulmuş bir parti olduğuna dikkat çeken Kar, “Onların da aday çıkarması doğaldır. Ancak orada yaşayan vatandaşlarımız biliyor ki DTP’nin seçim kazanma şansı yok. Dolayısıyla şimdiye kadar yaptığımız hizmetleri değerlendirdiğimizde ben tercihlerinin bizden yana olacağını düşünüyorum. Elbette belli bir oranda oy da alacaklardır ama bu bizi etkilemez.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 15:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?