4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

AKP'de istifa çanları

Haklarında görevden alındıkları ve istifa ettikleri yönünde iddialar ortaya atılan AK Parti Manisa İl Başkanı Ramis Şiyak ile Merkez İlçe Başkanı Adnan Erbil, Ankara dönüşü basın toplantısı düzenleyerek, haklarındaki iddialara cevap verdi.
Manisa girişi Akpınar Mevkii'nde yaklaşık 20 araçlık konvoy eşliğinde ellerinde Türk bayrağı bulunan partililer tarafından karşılanan AK Parti Manisa İl Başkanı Ramis Şiyak ile Merkez İlçe Başkanı Adnan Erbil, konvoy eşliğinde parti binasına geldi. Burada yapılan basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Ramiz Şiyak ve Merkez İlçe Başkanı Adnan Erbil, henüz istifa ya da görevden alma konusunda resmi bir gelişmenin olmadığını dile getirdi. İddiaları değerlendiren İl Başkanı Şiyak, "Manisa'da farklı farklı yorumlar yapılıyor hakkımızda ama Ankara'da ne istifamız alındı ne de biz görevden alındık. Böyle bir şey yok. Takdiri ilahi. Artık görevi bir başka arkadaşımıza devretme zaman geldi. Ama şunu söylemek istiyorum, Manisa ve Manisalılar bizleri layık olduğumuzdan çok daha fazla takdir etti. Manisa'ya hizmet etmek için çırpınmaya çalıştık. Ama maalesef süremiz bugüne kadarmış. Bundan sonra görevi devralacak arkadaşımızın tek başına iktidarda olan bir partinin il başkanı olarak en güzel hizmeti yapmaya çalışacağına inanıyorum. Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum. Her şey Manisa içindir" diyerek sözlerini tamamladı. Basın mensuplarının, 'Hem istifa yok diyorsunuz ama veda konuşması yapıyorsunuz' şeklindeki değerlendirmesine ise Şiyak, "Ben aynı zamanda Temmuz ayının 5'inde Umre'ye gidiyorum. Bu veda konuşmam, ondan böyle" dedi. Şiyak'ın bu şekilde cevap vermesi partililer tarafından uzun süne alkışlandı ve 'Manisa seninle gurur duyuyor' şeklinde sloganlar atıldı.

"BİZİM AMACIMIZ MANİSA'YA HİZMET ETMEKTİ"
Merkez İlçe Başkanı Adnan Erbil ise, "Alaşehir, Soma ve merkez ilçelerimizde bazı sıkıntılar vardı. Biz 2 seneden bu yana bu görevlerdeyiz. Ben tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve haklarını helal etmelerini istiyorum. Biz bugüne kadar Manisa için elimizden geldiği kadar Manisa için çalıştık. Ama gücümüz olduğu kadar, gücümüzün üstünde bir şey yapamadık. Bizim amacımız Manisa'ya hizmet etmekti. Allah'a şükür veremeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Biz bu partinin hizmetkarlığına da talibiz, ama başkanlık yapmakta bize nasip oldu. Biz bu başkanlık görevini elimizden geldiği kadar temiz ve dürüst bir şekilde yapmaya çalıştık. Ama bugün gördük ki bazı sıkıntılar var. Partimizin önünü açmak ve teşkilatımızı da rahatlatmak için şu anda bundan sonra arkadaşlarımızla birlikte istişare toplantısı yapıp onların da fikirlerini alarak gerekli açıklamayı yaparak veda edeceğiz. Bunu bir nöbet değişimi olarak düşünmeliyiz. Bizim, teşkilatımızda birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunmadan istifa etmemiz, doğru değil" şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan İl Başkanı Ramiz Şiyak, "Gün doğmadan neler doğar? Burası Türkiye. Büyüklerimiz şöyle derler; 'Kavga etmesini ve barışmasını bilmeyenler, siyaset yapmasınlar'. Biz, hizmet yarışı içindeyiz. Yerimize gelecek kişiler hakkında isim zikretmeden şunu söyleyebilirim, ilçe başkanları ile barışık bir ismin atanması için elimden gelen çabayı göstermeye çalışacağım. Ama kim gelirse gelsin, düğmelerimi ilikleyerek yanına girer bu davaya hizmet etmeye devam ederim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 06:44:33
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 17:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?