4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

AKP'de Uyumaz dönemi

AK Parti İl Başkanlığı görevini iki aydır vekaleten yürüten Mustafa Bilir, Genel Merkez tarafından asaleten atanan Mustafa Uyumaz’a görevi devretti.

AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Bülent Kar, il Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ve partililer katıldı.

Yerel seçimler nedeniyle İl Başkanlığı görevinden istifa eden Dursun Ali Yıldız’ın yerine vekaleten atanan İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bilir yaklaşık iki aydır bu görevi sürdürüyordu. AK Parti Genel Merkezi söz konusu göreve Mustafa Uyumaz’ı atadı. Günlerdir beklenen atama yazısının Ankara’dan alınmasının ardından devir teslim töreni yapıldı.

Mustafa Bilir iki aylık görev süresi boyunca elinden geleni yaparak partisini en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi. Yunt Dağlılar Derneği’nin de (YUNT-DER) başkanlığını yürüten AK Parti’nin yeni İl Başkanı Mustafa Uyumaz ise şunları söyledi. “Genel Merkezimizin verdiği karar ile önceki gün mazbatamı aldım ve dün itibariyle görevime başladım. Bu görevimin İl, İlçe Teşkilatıma, Manisa’ya Manisalılara hayırlar getirmesini diliyorum. Yaklaşık 20 yıldır siyasetin içindeyim. Bu zamana kadar hep insan için hep insana hizmet etmek için siyasette bulundum. Manisa AK Parti İl Teşkilatının kurucu üyelerinden birisi olarak bugün AK Parti İl Başkanı olmak bana da nasipmiş. Bundan sonra da insan için, insan odaklı bir siyaset yapacağım.”

BÜLENT KAR’A DESTEK OLACAĞIZ
En önemli hedeflerinin yerel seçimlerden başarıyla çıkmak olduğunu vurgulayan Uyumaz, “Manisa, Belediye Başkan adayımız Sayın Bülent Kar ile hizmete devam diyen AK Partimiz 30 Mart sabahı büyük bir coşkuyla Manisa Belediyesinin yine bir AK Partili Belediye Başkanına sahip olmasını kutlayacak. Tabi bu başarıyı hep birlikte sağlayacağız. Özellikle kadınlarımıza çok iş düşüyor. Kadınsız siyaset şekersiz çaya, gençsiz siyaset de tuzsuz yemeğe benzer. Siyasette kadınlarımıza ve gençlerimize verdiğimiz öneme dikkat çekmek istiyorum. Kadınsız ve gençsiz siyaset düşünülemez.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 23:57:37
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 00:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?