30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

AKP'de yoklama yapıldı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin merkez ve ilçe belediye başkanlarının durumuyla ilgili temayül yoklaması yapıldı.

Seçimler Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. Partinin sade üyelerinin dışında il, ilçe, kadın ve gençlik kolları ile yönetimlerde görev alan üyelerin buluştuğu salonda ilk konuşmayı İl Başkanı Mustafa Bilir yaptı. Partililere seslenen Bilir, “Bu temayül yoklaması tek kıstas değildir ama önemsiz de değildir. Oy verirken kendinize değil, şehre hangi hizmetler gelmiş, ona bakınız.”dedi.

Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Hüseyin Yersel ise her belediye için bir sandık kurulduğunu, 9 sandıkta oy kullanılacağını söyledi. Temayül yoklamasını gözlemci olarak izlemeye gelen Denizli Milletvekili Selma Kavaf ise AK Parti’nin en üretken ve en demokratik parti olduğunu belirterek, yoğun katılımın memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, belediye başkan aday adayları arasında simi geçen İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, eski il Başkanı Dursun Ali Yıldız ve bir süre önce belediye başkan aday adaylığını açıklayan İsmail Taşkıran kol kola girerek basın mensuplarına poz verdiler.

Daha sonra 9 adet sandık kuruldu. Manisa merkez Belediye Bülent Başkanı Bülent Kar, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Gölmarmara Belediye Başkanı Nihat Ağaçdiken, Selendi Belediye Başkanı Mürsel Uçan, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı için partililer oy kullandı.

Oylamada partililere dağıtılan oy pusulasında şu sorulara yer verildi: Belediye başkanının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanı hakkında genel olarak nasıl bir kanaate sahipsiniz? Belediye başkanının halkla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanının teşkilatla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?
Sonuçların genel merkeze gönderileceği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 15:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?