5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP'den 'evet' turu

AK PARTİ MANİSA'DA REFERANDUM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

AK Parti Manisa Merkez İlçe Teşkilatı, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun çalışmalarını sürdürüyor.

Referandum da Manisa'dan "Evet" oyu çıkması için destek turlarına çıkan AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı bu kapsamda sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarına ziyaret düzenledi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı (MESO) ilçe yönetimi ile birlikte ziyaret eden AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, MESO Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyüz'ü, anayasa değişikliğinin içeriği hakkında bilgilendirdi.

Referandum sürecine girdiklerini hatırlatan Önal, bu referandum sürecinde esnafı ilgilendiren en önemli konunun ülkedeki istikrar olduğunu belirterek "Eğer bir ülkede istikrar varsa insanlar geleceğine daha umutlu daha düzgün bakabilme imkanına sahip oluyorlar" dedi.

Sekiz yıllık AK Parti iktidarında eğer bir başarı ortaya konmuşsa, bu başarının temelinde ülkedeki istikrar ortamının yattığını anlatan Önal, şöyle konuştu: "Bize inanılması için gereken tek özelliğimiz varsa samimiyetimizdir. Bu ülke için birşeyler yapabilme gayreti içerisinde çalışıyoruz. Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilgili müthiş bir hedefi var. Bu hedefe 40 yıldan beri ulaşmak isteyen Türkiye, şu 8 yıldaki kadar hiç yaklaşamamıştı. İnşallah bu 12 Eylül'de oylaması yapılacak referandumdaki bazı maddeler ile yine bizi Avrupa Birliği normlarına daha fazla yaklaştıracak maddeleri içeriyor. Bugün Avrupa Birliği'nde uygulanan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki durum, Anayasa Mahkemesi'ndeki yenileme süreci, gençler, çocuklar, yaşlılar için pozitif ayrımcılık, memurlara sağlanacak toplu sözleşme hakkı olsun bizleri Avrupa Birliği'ne daha fazla yaklaştıran ölçüler maddeler olarak 12 Eylül'de önümüze gelecek. Bu ölçüde yapılacak referandumun halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın da kendi istikrarları açısından kendi gelecekleri açısından bu 'Evet' noktasında da destek vereceklerine inanıyoruz. Çünkü bu bir parti işi değildir. Bu Türkiye'nin işidir. Bunun ayrımının da yapılacağına inanıyoruz."

HAYIRLI OLSUN DİLEĞİ

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren MESO Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyüz de şunları söyledi: "Referandum süreci içerisine girmiş bulunuyoruz. Sizlerin bu ziyaretlerinizi takdirle karşılıyoruz. Bizde çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına ve esnafa vermiş olduğunuz değeri biliyoruz. İnşallah herkes referandum sürecinde aklı selim olarak üzerine düşen görevi yapacaktır."

Basın mensuplarının "referandum da ne yönde oy kullanacaksınız?" sorusu üzerine Akyüz, şöyle karşılık verdi: "Siyasette 24 saat çok önemli. Çok şeyler değişebilir. Dolayısı ile henüz vakit var. Herşey düşünülecek ölçülecek, biçilecek ve bunun üzerine herkes mantıklı olarak düşüncesini ortaya koyacak. Halkımız da bunu ortaya koyacak. İnşallah bu referandum ülkemiz için hayırlı olur. Zor süreçlerden geçiyoruz. Bunun bir siyasi durum olmadığını söyleyebiliriz."

AK PARTİ MANİSA'DA REFERANDUM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:13:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MS IP: 212.156.144.xxx Tarih : 29.07.2010 10:02:42

Paketi bizzat kendiniz okuyun. Bazılarının (şimdilik dünyada) hesap vermeden rahatça kaçma planından başka birşey değil. Müslüman kardeşlerim (Sadece dört yıl için o da yalnızca üniversitede örtü serbest kalacak diye)  kandırılacak. Müslüman kadın üniversiteyi bitirince ne olacak? Kaç senelerdir iktidardalar şimdi mi akıllarına geldi bizim örtümüz? Demokrasi bu değil. Kanmayın. "HAYIR"lı olsun diyorum. "HAYIR"