5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP'den 'hayır' kitapçığına eleştiri

AK PARTİ'DEN

AK Parti İl binasında gerçekleşen basın toplantısına AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan broşürde yanlışlar olduğunu iddia eden İl Başkanı Arslan, şöyle konuştu: "İktidar, Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirmekle suçlanmaktadır. Buradaki hata, ya bilgisizlikten kaynaklanmıştır ya da bu yanlışta milleti kandırma amaçlı bir kasıt vardır. Kitapçığın 7. sayfasında yazılanlar aynen şöyle: 'Bu

değişikliklerle Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı 11'den 17'ye çıkarılmaktadır. Yeni 6 üye AKP'nin çoğunlukta olduğu meclis ve AKP'nin adaya göstermiş olduğu mevcut Cumhurbaşkanı tarafından atanmıştır. Bu değişiklikle mevcut mahkemenin 17 üyesinden 11'i, yani çoğunluğu AKP tarafından atanmış olacaktır' deniyor. Bu açıklamada çok büyük yanlış var."

Anayasa Mahkemesi'nin mevcut 11 asil ve 4 yedek üyesi olduğunu anlatan Arslan, şunları söyledi: "Paketin geçmesiyle birlikte bu 4 yedek üye asil üye olacak. Yani yeni 6 kişi değil 2 kişi seçilecektir. Bu iki kişiden biri Sayıştay Genel Kurulu tarafından seçilecek 3 kişi arasından, diğeri de baro başkanları tarafından seçilecek 3 kişi arasından TBMM tarafından seçilecektir. Mevcut Anayasa Mahkemesi'nde asil üyelerden 2'si ve yedek üyelerden 3'ü sayın Gül tarafından atanmıştır. Bu durumda paket geçtiğinde

17 üyenin 5'i sayın Gül tarafından atanmış ve 2'si de TBMM tarafından 3'er kişi arasından seçilmiş olacaktır. Hani nerede çoğunluk, Nerede ele geçirme?"

Aynı yanlışların HSYK içinde olduğunu iddia eden Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Halkımızı CHP Genel Merkezi'nin yanlış yönlendirmelerine karşı uyarıyorum. CHP Genel Merkezi'ne bu yanlışı bilmeyerek yaptı ise düzeltmesi için açıklayıcı gazete reklamlarımızı ve basın açıklamamızı göndereceğiz. Herhangi bir şekilde yargıyı ele geçirme diye bir şey söz konusu değil. Olsaydı Anayasa Mahkemesi kendisinin ele geçirilmesine vize verir miydi."

Son günlerde Manisa'nın işlek caddelerinde kime ait olduğu belli olmayan bildirilerin dağıtıldığını ifade eden Arslan, "Bu konuda tamamen uydurma madde numaraları verilerek vatandaşlarımız adeta bidon kafalı olarak düşünülmektedirler" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 15:09:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 15:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?