4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

AKP'den MHP'ye sert cevap

Ak Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Milletvekili Mehmet Çerçi’nin de hazır bulunduğu toplantıda Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP’ye sert eleştirilerde bulundu.

Manisa GEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından borçlarından dolayı Manisa Belediyesi’ne ait bazı birimlerin elektriğini kesmiş, bu durum Adnan Menderes mahallesinde su kesintisine neden olmuştu. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, GEDAŞ ve Ak Parti’ye tepki göstererek, MHP’li belediyeye ayrımcılık yapıldığını iddia etmişti.

Konuyla ilgili Ak Parti il binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Ak Parti Milletvekili Mehmet Çerçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ve bazı partililerin de hazır bulunduğu toplantıda, İl Başkanı Abdurrahim Arslan, MHP’nin kamuoyunu yanıltırken Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü kullandığını iddia etti.

 Başkan Arslan şunları söyledi: “Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün belediyenin borcundan dolayı elektriğinin kesildiğini dün bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Ancak söylemediği veya eksik söylediği şeyler var. Bakın ben bir siyasi partinin il başkanıyım, GEDAŞ’ın İl Müdürü değilim. GEDAŞ İl Müdürü basın açıklamasıyla konuyu açıkladı. Vatandaşı direk ilgilendiren hiçbir yerin elektriğinin kesilmediğini; sadece şantiye içinde Adnan Menderes mahallesinin su pompalarının olması nedeniyle bir kesinti olduğunu ve bunun fark edildiği anda tekrar açıldığını ifade ettiler. Manisa’da borcunu ödemekten imtina eden hiçbir belediye yok. Sadece Nisan 2009’dan bu yana Manisa Belediyesi’nin 1,5 milyon TL borcu birikmiş. Defalarca yazı yazılmasına ve uyarılmasına rağmen ne bir ödeme ne de bir yapılandırma yapılmamış. Doğal olarak da elektriği kesilmiş. Ben evimin elektrik borcunu ödemediğim zaman kesiliyor. Su borcumu ödemediğimde de suyum kesiliyor. Vatandaşın 20 TL’lik borcu ödenmediğinde hemen suyunu kesen ve aç-kapa parası alan belediye kendi borcunu ödememekte ısrar ediyor. Vatandaşın suyunu keserken bir şey yok hizmet etmek adına geldiği kurumun elektriği kesilince Ak Parti’ye saldır; yok öyle şey! Ayrıca basın toplantısında iddia ettikleri gibi Ak Partili belediyelere iltimas geçildiği yönündeki iddialarda yalandır. Turgutlu Belediyesi’nin 2009 yılı ödemesi 141.000 TL, Akhisar Belediyesi’nin 175.200 TL, Saruhanlı Belediyesi’nin 70.200 TL’dir. Ak Partili belediyeler de borcunu ödemediğinde aynı muameleye tabi tutuluyor.”

ERGÜN DEĞİL, MHP ZİHNİYETİ SÖYLETİYOR

Ak Parti İl Başkanlığı görevine seçilmeden önce Manisa Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevine seçildiğimi hatırlatan Başkan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün talihsiz beyanatını ne yazık ki üzülerek öğrendim. Sayın Ergün’ü iyi tanıdığımız için bu beyanat ondan ziyade MHP zihniyetinin bir ürünüdür. Bizler Manisa’ya en güzel hizmeti verebilmek için bu tür görevlere talip olduk ve seçildik. Yine hatırlarsınız geçtiğimiz günü verdiğim demeçte Başkan Ergün’ün başarılı olmasını istemiş ve iktidar partisi olarak Manisa için her türlü desteği vereceğimizi söylemiştim. Bu günde sözümüzün arkasındayız. Oysa Sayın Ergün kendisine hiç uymayan bir tarzla yine MHP zihniyetinin dayatması sonucu benim hizmet etmek için seçildiğim görevden istifa etmeye davet etmiş. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası hiçbir siyasi partinin tekelinde olmadığı gibi bu müstesna yerlere siyaset hiçbir zaman bulaşmamıştır. Meclis Başkanlığını yaptığım Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleriyle siyasetin “s” harfini bile telaffuz etmeden hizmet yapıyoruz. Kaldı ki burada her siyasi görüşten değerli arkadaşlarımız bulunuyor. Ben bu göreve değerli arkadaşlarım oylarıyla geldim. Bu onurlu görevi layıkıyla yapmaya devam edeceğim. İl başkanlığı görevine seçildikten sonra Manisa Ticaret Odası Meclis Toplantısı yapıldı ve oraya başkanlık ettim. Orada hiçbir meclis üyesi arkadaşım bu konuyla ilgili tek bir cümle bile sarf etmedi. Hepsi bu erdeme ulaşmış değerli arkadaşlarımızdır ve sivil toplum örgütünde siyaset olmayacağını iyi bilirler. Ancak MHP zihniyeti bunu idrak edemediği gibi parti görüşüymüş gibi Sayın Cengiz Ergün’e söyletiyor. Sayın MHP’liler siyasi demeçleri siyasi apoletler altında verin; Belediye Başkanı’na verdirtmeyin.”

“Manisa’nın hizmete ihtiyacı var” diyerek sözlerine devam eden Başkan Arslan, “Biz bunun için görev başındayız. Büyük düşünmeliyiz ve çok çalışmalıyız. Bizim yapacağımız çok iş var. Manisa’nın 16 ilçesi ve 800’ün üzerinde köyü var. Bizim işimiz buralara hizmet götürmek. Kavga etmek, istifaya davet etmek ile boşa geçirecek zamanımız yok. MHP’li Manisa Belediyesi’nin başarısı bizi asla rahatsız etmez, aksine sevindirir. Hizmet etmek isteyenin yanındayız. Baş tacı yaparız” dedi.

"BELEDİYE GEDAŞ'IN YOLUNU KAPATTI" İDDİASI

Başkan Arslan Manisa Belediyesi'nin GEDAŞ'a misilleme yaparak, kurum yanından geçen ve çalışanlar ile vatandaşların kullandığı yolun belediye tarafından kapatıldığını iddia etti. Arslan söz konusu yerden çekilen fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi.

BELEDİYE'NİN MUHATABI GEDAŞ'TIR

Milletvekili Mehmet Çerçi ise söz konusu elektrik kesintisinin Belediye ile GEDAŞ arasında bürokratik bir sorun olduğunu, ancak MHP’nin 4 aydır hiçbir ödeme yapmadığı için, Ak Parti’yi bu polemiğin içine çekmeye çalıştığını iddia etti. Çerçi, “Biz kimsenin savunucusu değiliz. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e seçildiği gün her konuda destek sözü verdik. Bize düşen ne ise yaparız. Ancak kendi eksikliklerini Ak Parti’yi zan altında bırakarak kapatmasınlar” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 18:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can IP: 88.251.254.xxx Tarih : 13.08.2009 21:14:33

inadına Cengiz ERGÜN....sizden kurtulamayacazmı kardeşim hala neyi anlatmaya çalışıyoz manisalıya.düşün artık manisanın yakasından.