5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP'den Oktay Vural'a tepki

MANİSA AK PARTİ'DE 'OKTAY VURAL' TEPKİSİ

Geçtiğimiz günlerde Manisa'da bir dizi ziyaretler yapan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili sözlerine tepki gösteren AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, "Sayın Bülent Arınç Türkiye'de 81 il ve bu illerin tüm ilçelerinde rahatlıkla dolaşa bilecek kadar sevilen bir insandır. Diyarbakır doğumlu olan Oktay Vural Diyarbakır'da ne kadar sevilmektedir bunu ölçmek lazım." dedi.

Basın açıklaması yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, "Oktay Vural kendinden beklendiği şekilde yakışıksız bir siyasi üslup ile Manisa'nın bir değeri ve evladı olan Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç hakkında bilmeden cahilce bir takım açıklamalar yapmıştır. AK Parti'nin kurucularından olan Sayın Bülent Arınç Türkiye'de 81 il ve bu illerin tüm ilçelerinde rahatlıkla dolaşa bilecek kadar sevilen bir insandır. Bunu görmemek için ya bu ülkede yaşamıyor olmak lazım yada kör olmak yada Oktay Vural olmak lazım. Sayın Vural Manisa'nın bir evladı olan Sayın Bülent Arınç'a söz söyleyeceğine öncelikle kendisine bakmalıdır diye düşünüyorum. Diyarbakır doğumlu olan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural Diyarbakır'da ne kadar sevilmektedir bunu da ölçmek lazımdır diye düşünüyorum. Ama yinede açıklamak gerekirse en son seçimlerde bile MHP tabelasının bulunmadığı bir ilde kendisinin ne kadar sevildiği ve 2 dönemdir İzmir'den milletvekili olarak parlamentoya girmesi her şeyi net bir şekilde ortaya dökmektedir." dedi.

Oktay Vural'ın konuşmalarında 41 yıldır halkın sözcüsü oldukları sözüne yanıt veren Arslan, "Fakat görünen o ki parti olarak 41 yıldır kimlerle hareket ettikleri ve kimlerin lokomotifi oldukları yeni yeni ortaya çıkmaktadır. Bunu bilen halkımız MHP'yi de iktidar yapmış ama çok kısa sürede sahneden silip süpürmüştür. Görünen odur ki yeniden iktidar olmak için çok iyi bildikleri Ebcet hesabını yapmaya devam edecekler. Biz AK Partili olarak tüm milletvekillerimiz ve yöneticilerimiz Türkiye'nin her metre karesine rahatlıkla gide bilen ve her gittiği yerde de kendi öz evlatları kardeşleri gibi karşılanan bir kadroya sahibiz. AK Parti iktidarı halkla birlikte hareket eden bir iktidardır.

Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde siyasette bu dönemdeki kadar seviyesiz bu kadar sorumsuz bu kadar belden aşağı politikalar yapan bir muhalefete rastlanmamıştır. Her siyasi partinin ülke yönetimine talip olması kadar doğal bir kavram yoktur. Ancak yaptıkları sorumsuz siyaset ve tutarsız politikalardan dolayı sürekli yıkıcılık üzerine oluşturdukları siyaset çalışmalarını güden bir siyasi anlayışın iktidar olabilmesi mümkün değildir. Öyle ki seçmenlerimiz bu konuda kendilerine her dönem gereken cevabı vermişlerdir vereceklerine de inanıyorum.

Şu an itibarı ile mecliste bulunan muhalefet partilerinin yaptıkları tüm çalışmaları alt alta sıralarsak düzgün bir yapı olmadığını hepimiz göreceğiz. Sürekli olarak 'İstemezük' çülük yapan muhalefet yapılan bütün güzel çalışmaları AK Parti yapıyor diye istememektedir ve son dönemde yapılacak olan anayasa değişikliği ile ilgili tutarsız açıklamamalarla 'Evet ülkede anayasa değişikliğine ihtiyaç vardır mutlaka yapılmalıdır. Ancak bunu bu meclisin yapması sakıncalıdır' diyerek kendi seçmenlerine bile haksızlık edecek kadar kendilerini hadsizleştirmişlerdir. Kendilerine bu kelimeye her söylediklerinden sonra peki neden diye sorulduğunda ise verilebilecek tutarlı bir cevap bulamaktadırlar. Ve her gün erken seçimi ima etmektedirler. Ama AK Parti olarak halkın vermiş olduğu 4 yıllık yetkiyi son güne kadar kullanacağımızı tüm yetkili organlarımız tarafından dile getirmekteyiz." diye konuştu.

Tüm illerde olduğu gibi Manisa'da da çeşitli eğitim toplantıları yaptıklarını hatırlatan Başkan Arslan, "Bunun en büyük örneği de geçtiğimiz hafta ilimizi ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız Sayın Salih Kapusuz'dur. Ayrıca bu hafta sonu da teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ekrem Erdem de ilimizde teşkilat mensuplarıyla bir araya gelecektir." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:12:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 16:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?