5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP'li adaylar kiraz şenliğinde

AK PARTİ'Lİ ADAYLAR KİRAZ ŞENLİĞİNDE

AK Parti Manisa milletvekili adayları Recai Berber, Sait Han Bakşi ve Abdurrahim Arslan, Karaoğlanlı 7. Kiraz ve Şeftali Festivali'ne katıldı.

Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik, çevre köylülerin de katıldığı Karaoğlanlı Kiraz ve Şeftali Festivali'ne bu yıl ilgi yoğun oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Mayıs ayında çıkan kiraz bu yıl yağmur ve hava şartlarından dolayı biraz geç ürün verdi. Şeftali festivali olarak kutlanan Karaoğlanlı Festivali bu yıl 7. Kiraz ve Şeftali Festivali olarak belirlendi. Karaoğlanlı Belediye Başkanı Ali Nalbant, bundan sonra festivalin bu şekilde kutlanacağını işaret ederek, bölgenin meyve konusunda özellikle kiraz ve şeftalide üretim merkezi haline getirileceğini söyledi. Kaliteli ürün yetiştirenlere çeşitli armağan ve hediyelerin verildiği festivale halkın yoğun katılım göstermesinin yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatı da tam katılım sağladı. AK Parti Manisa milletvekili adayı TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, AK Parti Manisa milletvekili adayı Abdurrahim Arslan ve Sait Han Bakşi, AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve partililer de festivalde büyük ilgiyle karşılandı. Festivalde konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, kira üreticilerine yönelik müjde verdi. Bölgede kiraz alım merkezinin kurulacağını belirten Berber, bu yıl yağış ve doludan zarar gören kiraz üreticilerinin borçlarının erteleneceği söyledi. Konuyla ilgili çalışmaların sona geldiğini belirten Berber; “Üreticilerimiz rahat olsunlar. Borçları konusunda gerekli görüşmeleri yaptık. Borçları bir yıllığına ertelenecek. Gerekirse kredi kullandırılarak üreticimizin bu sıkıntısı giderilecek. Yalnız Tarım Sigortası Kanunu'nu çıkardık. Tarım Sigortası'nı lütfen yaptırın. Damlama sulama ve örtü sisteminde olduğu gibi Tarım Sigortası'nda da devleti destek veriyor. Eğer ürünleriniz sigortalı olursa rahat edersiniz. Afetlerde zor durumda kalmazsınız.” diye konuştu. Konuşmaların ardından festivale katılan sanatçılara çeşitli armağanlar verildi.

AK PARTİ'Lİ ADAYLAR KİRAZ ŞENLİĞİNDE
AK PARTİ'Lİ ADAYLAR KİRAZ ŞENLİĞİNDE
AK PARTİ'Lİ ADAYLAR KİRAZ ŞENLİĞİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 14:39:00
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 15:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?