6
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

AKP'li üyeler Meclis'i terk etti

Manisa Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleşti. AK Partili belediye meclis üyeleri kendilerine söz verilmediğini belirterek salonu terk etti.

Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Fatih, Yeni Mahalle, Hafsa Sultan ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri katıldı. İmar planında belediye hizmet alanı olarak planlanan Yarhasanlar Mahallesi'ndeki parselin "Zemin kat ticaret, üst katlar isteğe bağlı olarak imar planı değişikliği" yapılması, AK Parti, CHP ve bağımsızların oylarıyla reddedildi. MHP'nin "evet" oyları yetmedi. Böylece Cengiz Ergün'ün belediye başkanı olmasından sonra ilk kez bir madde oy çokluğuyla reddedildi.

Ret oyu çıkmasında MHP'den ayrılan Fatma Tunçkan ve Ömer Bingöl'ün de etkisinin olduğu belirtildi.

Saruhan Otel'in yanındaki belediye hizmet binası, TEDAŞ'ın yanına yapılması planlanan Dernekler ve Odalar Birliği'nin ve garaj yapılması planlanan belediye hizmet binasıyla ilgili imar planı değişikliği maddesi oya sunuldu.

Manisa KAYBETMESİN

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daire müdürleriyle beraber bu meclise hizmet etmek için geldiklerini belirterek şöyle konuştu: "3 senemizi buna harcadık. İnanıyorum ki Manisa'ya güzel hizmetler verdik. Şu an oylanacak olan bu karar bu 3 projenin Manisa'ya yapılıp yapılmamasının oylamasıdır. Eğer burada olumsuz noktasında bir karar verilirse, bunun hesabını oyunu kullanan insanlar, siyasi partiler ve bağımsız diye geçinen kişiler Manisa halkına vermek zorundadır. Açık ve net konuşuyorum, hizmetin

burada engellenmesine çaba gösterenlere Manisa halkı en iyi şekilde cevabını verecektir. Çıkacak sonuç hayırlı olsun. Eğer olumsuz olursa kaybeden Manisa olacak. Burada siyaseti şahsi emellerimiz için, siyaset için alet edeceksek yazıklar olsun. Başka söyleyeceğim bir şey yok."

Konuşmanın ardından yapılan oylamada 19 hayır, 17 evet oyu çıktı. Böylece 2. kez oy çokluğuyla madde kabul görmedi. İmar değişikliği ile ilgili maddelerin oylanmasına geldiğinde ise tartışmalar başladı. Vatandaşlar söz almak isterken sık sık Başkan Ergün'ün konuşmasını kestiler. Başkan Ergün de "O zaman buyurun meclisi siz yönetin" diye tepkisini dile getirdi.

KARŞI ÇIKTILAR

AK Parti Grup Başkanvekili Ömer Faruk Çelik, konuyla ilgili vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde değişikliğe olumsuz baktıklarını söyleyerek, "Buradaki vatandaşların birçoğu biz bu düzenlemeyi istemiyoruz derken, bu düzenlemeyi yapmanızın doğru olmadığını düşünüyoruz. Birlikte karar vermeliyiz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci de, şehir plancısıyla yurttaşların isteklerinin örtüşmediğini vurgulayarak, "Bu konuda vatandaşlarımız bilgilendirilmelidir. Herkes elini bu taşın altına koymalıdır" ifadelerini kullandı.

MHP'li meclis üyesi Mehmet Güzgülü ise yıllardan beri meclis üyeliğini yaptığını ve insanlarında yıllardır revizyon yapılmasını istediğini söyleyerek şöyle konuştu: "MHP'nin tek hedefi var. Manisa'ya ve Manisa'da yaşayanlara hizmet etmek. Kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz"

Bu konuda AK Parti ve CHP'yi eleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil de, bu meselenin 2-3 aydan beri görüşüldüğünü belirterek, bu iki partinin herhangi bir önergeyle gelmediklerini söyledi.

KİMSENİN EVİNİ YIKMAK GİBİ NİYETİMİZ YOK

Başkan Ergün, 20 senede 5 belediye başkanının gelip geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İyi niyet çerçevesinde 30 sene sonra imar plan çalışması yapılmış. 1 metre yerlerinizden alınmamak üzere bir proje hazırlanmış. Manisa Belediyesi 1,5 senelik çalışmanın gereği bu çalışmadan sonra sizlerle bir toplantı yaptı. O toplantının yarıda kalmasından sonra muhtarlarla 2,5 saate yakın görüştük. Halkı kışkırtmakla bu işler buraya getiriliyorsa benim söyleyecek hiçbir kelimem yok. Kimsenin ne evini

yıkmak, ne kamulaştırmak niyetimiz var. Sizin cebinizdeki 2 kat imarı 7-8 kata çıkarmak için bir alternatif getiriyoruz. Biz bu işte yokuz diyorsanız ben bu işte hiç yokum arkadaş."

Bu sözler üzerine mahalle sakinleri belediye başkanını alkışladı.

Sözlerine devam eden Başkan Ergün, itirazlarla ilgili şunları söyledi: "Madde imar komisyonuna sevk olacak. Bunu 2 ay, 5 ay tartışalım. Gerekirse kapı kapı bütün mahallelerde herkesin olurunu anket gibi alalım. Olayın şablonu ortaya çıksın. Kimse istemiyorsa ben zaten istemediğimi belirttim. Vatandaş memnun olmayacaksa vatandaşın menfaatine olacak maddeleri de meclisten geçirmeyiz"

İTİRAZ ETTİ

Söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Ömer Faruk Çelik de söz isteyince Başkan Ergün, "Bu konuda fazla konuşmaya gerek yok" diyerek söz vermedi. Bunun üzerine AK Partili meclis üyeleri "söz verilmeyen mecliste olmanın anlamı yok" diyerek salonu terk etti. Yapılan oylamayla madde imar komisyonuna sevk edildi
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 17:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?