5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

AKP'nin hedefi yüzde 50 oy

AK PARTİ'NİN MANİSA'DA HEDEFİ YÜZDE 50 OY

Genel seçimlerde hedeflerinin en az yüzde 50 oy olduğunu belirten AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, MHP'nin barajın altında kalması durumunda Manisa'da 6 veya 7 milletvekili çıkarabileceklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan başkan yardımcıları ve ilçe başkanlarının da katıldığı kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Milletvekili aday adaylığı iler ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Arslan, genel merkezin seçimleri düşünerek hareket ettiğini, aday olacaklar için son istifa etme tarihi olan 15 Ocak'tan sonra atamaların gerçekleştirileceğini söyledi. “Milletvekilliğine aday mısınız?” sorusuna Arslan, "Düşünüyorum ancak böyle bir karar henüz vermiş değilim. Parti teşkilatlarımızla görüştükten sonra kararımızı vereceğiz" yanıtını verdi.

Genel seçimlerde hedeflerinin yüzde 50 oy olduğunu dile getiren Arslan, MHP'nin barajın altında kalması durumunda Manisa'da 6 veya 7 milletvekili çıkarabileceklerini söyledi. Toplantıda genel konulara da değinen Arslan şöyle devam etti: “Şimiye kadar çok güzel şeyler başardık; olamaz denilenleri yaptık. Bunları hep milletimiz için; onların daha müreffeh bir hayat yaşaması için yaptık. Öyle ki çoğu yaptıklarımız için 8 yılla 80 yılı kıyaslamak mümkün. Mesela neler mi? 2002-2010 karşılaştırmalı olarak; Milli Eğitim'de bin 69 olan bilgisayar sayısı 7 bin 74'e, 5 olan anaokulu sayısı 34'e, 1 olan fen lisesi sayısı 3'e, olmayan sağlık meslek lisesi sayısı 8'e, 6 bin 85 olan öğrenci yurt kapasitesi 10 bin 931'e çıktı. Sağlıkta 6 olan 112 servisi sayısı 16'ya, 663 olan uzman doktor sayısı 906'ya, 58 olan diyaliz cihazı sayısı 318'e, 4,3 milyon olan poliklinik sayısı 9,6 milyona çıktı. Turgutlu, Alaşehir Devlet Hastaneleri hızla devam ediyor. Akhisar Devlet Hastanesi ek bina devam ediyor. Merkez Ağız Diş Sağlığı Merkezi başlıyor ve 1 yıl içerisinde bitecek. Manisa Merkez Bölge Hastanesi, Soma Devlet Hastanesi ve Demirci Devlet Hastanesi ihale sürecinde. Karayollarında, ana yollarımızın tamamı duble yol oldu ve kalan yollarda çalışmalar hızla devam ediyor. Özel İdare araçlarıyla devam eden Gölmarmara-Akhisar yolu Karayolları tarafından yeni ayrılan kaynakla yapılacak. Çevre yolu 3 aşamadan 1.'si bitti, 2.'si Mayıs sonunda bitmiş olur. 3. aşama bu yıl sonunda bitmiş olacak. İstanbul'a yeni otoyol yapılıyor. Sporda, kapalı spor salonu olmayan ilçemiz kalmıyor. Merkezde kapalı yüzme havuzu ihale edildi; ayrıca havuz yanına bu yıl atış poligonu ve çok amaçlı spor salonu yapılacak. Yine o bölgedeki geniş alana rekreasyon alanı yapılıyor ve baharda hizmete sunulacak. Artık düne göre çok daha fazla çocuğumuz spor yapabiliyor.”

Manisa'da bugün itibariyle AK Parti'nin üye sayısının 72 bin 178 olduğunu dile getiren Arslan, “Aralık 2009'dan bu yana 17 bin aşkın üye artışı yaptık. Bu da yüzde 31 civarında bir üye artışı demektir. Özellikle son günlerde üyelik için ciddi çalışmalarımız oldu ve bu çalışmalar sonunda 1 Aralık'tan bugüne 1 aylık sürede 2 bin 758 üye artışı gerçekleştirdik. Biz AK Parti olarak şeffaf bir partiyiz. Üye durumunu sıklıkla basınla paylaşabilen başka parti yok ve bu da bir başka Ak Parti farkı.” diye konuştu.

AK PARTİ'NİN MANİSA'DA HEDEFİ YÜZDE 50 OY
AK PARTİ'NİN MANİSA'DA HEDEFİ YÜZDE 50 OY
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 13:39:04
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?