30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

AKP'nin il başkanı istifa etti

AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız yerel seçimler nedeniyle başka görevlere aday olabilmek için prosedür gereği görevinden istifa etti.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti’de resmi süreç başladı. AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ilk istifa eden isim oldu. İl Genel Meclis üyesi de olan Yıldız, prosedür gereği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Hangi göreve aday olacağı konusunda henüz net bir kararı olmadığını dile getiren Yıldız, “Bundan sonra partimizin bize uygun gördüğü bir göreve aday olacağız. Kanun gereği aday olabilmek için mevcut il başkanlığını bırakmam gerekiyordu. Bende bunu yaptım.”dedi.

Yerel seçimler bittikten sonra yapılacak olan il kongresinde partisinin uygun görmesi durumunda yeniden il başkanlığına aday olacağını sözlerine ekleyen Yıldız, amacının partiye hizmet olduğunu dile getirdi. Dursun Ali Yıldız 2004 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmuş ancak aday olamamıştı.


ARUSAN DA İSTİFA ETTİ
AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Nejat Arusan da il yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etti. AK Parti’de akşam saatlerine kadar belediye başkan aday adaylığı, belediye meclis ve il genel meclis üyeliğine aday adayı olacak isimlerin mevcut görevlerinden istifa etmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?