30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Akslelendi kırmızıya büründü

Avrupa ülkelerine ihraç edilmek üzere Akhisar ilçesine bağlı Akselendi kasabasında binlerce dekar alanda yetiştirilen domatesler kesilerek kurutulmaya bırakıldı.


Akselendi kasabasında 7 yıldır, bölgede ekilen domatesler 35-40 gün gibi kısa bir sürede toplanarak seralarda kurutuluyor. Kesilen domatesler 5 günde kuruyor 6'cı gün toplanarak çuvallara dolduruluyor. Hava şarlarının iyi gütmesi durumunda domates kesim süresi uzuyor. 15 kilo yaş domates kuruyunca geriye bir kilo kalıyor.


Her yıl yaklaşık 300 dönüm araziye oğulları Hüseyin ile Okan Karaman ile birlikte domates ektiklerini belirten çiftçi Himmet Karaman, ”Kasabamızda 7 yıl önce domates kurutmaya başladık. Bu yıl Akselendi, Sazoba ve Beyoba bölgelerinde de domates kurutulmaya başlandı. 10 yıl içinde her geçen yıl daha da gelişerek, daha hijyenik şartlarda domatesleri kurutuyoruz. Sadece Akselendi, Beyoba beldeleri, Sazoba köyü civarında 10 bin dekarı aşkın domates dikildiğini tahmin ediyoruz. 35-40 gün gibi kısa sürede toplanan domatesleri kesip kurutuyoruz. Günde 80 kişi mevsimlik işçi olarak yanımızda çalışıyor." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 17:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?