4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Alacaklılar her gün kapımızda'

Belediye Başkan Cengiz Ergün borçların ödenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Belediyemin kasasına önceki döneme bırakıldığı gibi 7 trilyon bıraksalardı böyle olmazdı” dedi.

Manisa Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantı da sonradan eklenen gündemlerle birlikte 61 madde görüşüldü. Toplantıdan önce Belediye Başkan Yardımcılarının meclis üyelerine ikramı olan baklava ve dondurma servisi yapıldı. Toplantının bazı bölümlerinde muhalefet gruplarından Ak Parti grubu söz alarak görüşlerini bildirdi, yeni belediye hizmet binasının yapımının durdurulmasının yanlış olduğu belirtildi.

Ak Parti grubu, belediye hizmet binası yapımının iptali ile ilgili oylamada ret oyu kullandı, CHP grubu ise çekimser kaldı, MHP grubunun kabul oyu kullandığı madde oy çokluğuyla kabul edildi, yeni belediye hizmet binasının yapımının durdurulması meclis tarafından da onaylandı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ak Parti grubunun binanın yapılmasını istemesiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi, belediyenin şuan ki cari hesap dengesinin binanın maliyetini karşılayacak seviyede olmadığını söyledi.

Başkan Ergün şöyle dedi; “ Yeni belediye hizmet binasının yapımını neden durdurduğumuzu daha önce basın toplantısını yaparak kamuoyu ile paylaştım. Buradan bir kez daha sayın meclis üyeleriyle de konuyu paylaşmak istiyorum. Şuan belediyemizin cari hesaplarında gelir gider dengesini sağlamaya çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde acil olarak borçlulara 24 milyon TL ödememiz gerekiyor. Geçmişte yaptırılmış işlerin alacaklıları her gün kapımızda. Söz konusu belediye binasının yapılması için aylık 800 bin TL ödeme yapılması gerekiyor. Bu ödemeyi şuan için yapmamız mümkün değil. O büyüklükte belediye binasının şuan için lüks olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen yıllarda daha kullanışlı ve daha güzel bir yerde ve belediye başkanı şatoda oturuyor dedirtmeyecek belediye hizmet binası elbette yapılacak ancak şuan için böyle bir dar boğazdayken bu harcamayı yapamayız. Biz önümüzü gördükten sonra bunların hepsini aşacağız. Şuan her kalemde gelir ve gideri dengelemeye çalışıyoruz. Üzülerek söylüyorum ama göreve geldiğimizde bizden önceki yönetimin devraldığında kasada bulduğu 7 trilyonu bizde geldiğimizde kasamızda bulsaydık durum daha farklı olurdu.”

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündem maddeleri görüşüldükten sonra CHP grubunun BESOT A.Ş. ile ilgili verdiği soru önergesini de belgeyle yanıtladı. Ergün, konuşmasına başlamadan önce salondaki tüm meclis üyelerine 14 Mayıs tarihinde BESOT’un son yönetim kurulu toplantı tutanağını dağıttırdı. Tutanakta yönetim ve denetim kurulu üyelerinin maaş istemediklerine dair isteği ve bu isteğin yönetim kurulu kararı ile onaylandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün şöyle konuştu; “ BESOT ile ilgili Manisa’ya yakışmayan bir söylem ortaya atıldı. Biz seçim öncesinde söylediğimiz gibi uygulamamızı devam ettirirken bir takım ithamlar beni ve ekibimi rahatsız etti. Yönetim kurulu olarak toplanarak arkadaşlardan gelen talep doğrultusunda yönetim ve denetim kurulu üyelerine bağlanan ücretlerin ödenmemesi kararı alındı. Biz bunun böyle olacağını söylemiştik ama birilerinin bunu ahlaki sınırları aşarak eleştirmesi Manisa’ya yakışmadı” dedi.

BESOT konusu ile ilgili Belediye Başkan Yardımsı Mesut Bayram Laçalar da söz aldı, şuan eleştirenlerin önceki dönemlerde suskunluğunu koruduğunu hatırlatarak, “Bizim arkadaşlarımız bu ödemeleri kabul etmediklerini bildirerek kendilerine yakışanı yapmışlardır. Bu tutumlarından dolayı hepsiyle gurur duyuyorum ancak önceki dönemde bu ödemeler ay aksatmadan düzenli olarak yapılmıştır ve kimsenin sesi çıkmamıştır. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Son olarak konuşan CHP Grup Başkanı Belediye Meclis Üyesi Avukat Hüseyin Erkenci, alınan kararın takdire değer olduğunu söyledi. Erkenci, “Size ve ekibinize yakışanı yaptınız. Alınan karar dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum. Biz her zaman doğru kararlarınızda arkanızda olduğumuzu ama muhalefet olarak da sizi yakından takip ettiğimizi söyledik. Aynı söylemlerimizi tekrar ediyoruz, Manisa menfaatine uygun olduğunu düşündüğümüz her kararınızda arkanızdayız” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?