5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Alaşehir CHP'de tarihi gün!

ALAŞEHİR CHP'DE 507 KİŞİYE ROZET TAKILDI

Alaşehir CHP teşkilatı, tarihi günlerinden birini yaşadı. CHP lokalinde düzenlenen törene Manisa CHP Milletvekili Şahin Mengü, Manisa CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve partililer katıldı. CHP lokaline sığmayan partililer Sevgi Yolu'na taştı. 507 kişinin partiye katıldığı törende CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü yeni partililerin rozetlerini taktı.

Törende konuşan Şahin Mengü, şunları söyledi: "Oylanacak olan anayasanın neresinde çiftçisini, memurunu, sanatçısını anlatan, kısacası insan unsurunu yücelten bir değişiklik var. Burada sadece kendilerini yargılayacak mahkemeleri biçimlendirecek iki maddenin dışında kalan diğer yirmi dört madde sadece makyaj maddeleridir. Kendilerini kurtarmak için iki maddenin oylamasını yaptıracaklardır. En basit örneği 53 bin özürlü kadrosunu doldurmak için, 240 bin sokakta yaşayan çocuğu devletin korumasına almak için

bir anayasa değişikliğine mi ihtiyaç var. Şu anki anayasa devlet çocuğu korur diyerek çok geniş bir alan kapsamaktadır. 240 bin çocuk maalesef sokakta yaşamakta,sokakta çalışmaktadır.Bir milyon iki yüz bin çocuk yatağa aç girmektedir.Devlet 125 gram süt, 50 gram kuru üzüm,50 gram fındığı o çocuğa dağıtmaktan aciz midir. Bunu dağıtmak için bir anayasa değişikliğine mi ihtiyaç var."

Mengü, konuşmasında "Türkiye'de hangi yasa kadının haklarını kısıtlamaktadır ki kadınları yücelteceğim diye yalan söylemektedirler, oysa bunlar kadına köle muamelesi yaparak çadır yaşantısını yaşatacaklar" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de dört tip gazi olduğunu anlatan Mengü, şunları söyledi: "Kurtuluş Savaşı ve Kore Gazilerine devlet hem madalyalarını hemde brövelerini verir. Güneydoğu ve Kıbrıs'ta kolunu bacağını kaybetmiş sakat kalmış gazilerimiz madalya isterlerse devlet onlardan 75 TL madalya ücreti istemektedir. Devlet için bundan daha acı bir şey olabilir mi? Oysa tüm şehit ve gazilerimiz bu ülkenin kurtuluşu için kollarını,bacaklarını canlarını vermişlerdir. İşte getirilen bu anayasaya evet dersek ülkenin bölünmesi,

ayrışmasını hızlandırırız. Toplumun ayrışmaması,toplumun bölünmemesi, ulusal bütünlüğümüzün ,toprak bütünlüğümüzün korunması için bu anayasa oylamasına hayır demeliyiz."

Tayyip Erdoğan'ın kendi yargıcını yaratmak çabası içerisinde olduğunu anlatan Mengü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların içtihatlarından memnun değiliz biz kendi istediğimizi hakimlerin içtihatlarını istiyoruz. Bu anayasa geçerse sakın avukat aramayın, çünkü o yasadan sonra hakim AKP'nin memuru haline gelecektir. Onun için bu referandumda hayır oyu kullanacağız."

Şahin Mengü, aralarında eski MHP'li Piyadeler beldesi belediye başkanı Halil Güleç'in de bulunduğu 507 kişinin partiye katılımlarından dolayı menuniyetini dile getirerek "Baba ocağına hoş geldiniz" dedi.

Şahin Mengü, Alaşehir'de sivil toplum örgütlerini ziyaret ettikten sonra köy gezileri yaparak vatandaşlardan hayır demelerini isteyecek.

ALAŞEHİR CHP'DE 507 KİŞİYE ROZET TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 14:54:01
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 15:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?