30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Alaşehir'de 52 konutun temeli atıldı

Alaşehir ilçesinde Tüm Emekliler Derneği tarafından kurulan Bağ Evleri Yapı Kooperatifi'ne ait 52 konutun temeli törenle atıldı. 

Temel atma törenine kooperatif yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Kadir Daş da katıldı. Törende konuşan Bağ Evleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Yılmaz Zengin, "500 metre kare arsa içerisine inşa edilecek 145'er metre kare alana oturan konutlarımız çelik konsurksiyon prefabrik bina olarak inşa edilecek. Binalarımız depreme dayanıklı ve son teknoloji ile üretilecek. 15 ay gibi kısa bir sürede teslim edilecek olan binalarımız için ödenen aidat sadece 300 YTL. Toplam daire maliyeti 55 bin YTL olacak." dedi.

Temele ilk harcı atan Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, "1999 yılında göreve geldiğimizde ilk işimiz verimli toprak alanlarına açılan imar durumlarını iptal etmek oldu. İmara Toptepe, Ilıca mahallesi gibi tarıma elverişli olmayan yerleri açtık. 2000 yılından bu yana ilk kez kurulan yapı kooperatifi olarak sizlerin başarısını kutluyorum. Yapılacak binaların 7,5 şiddetinde depreme dayanıklı inşa edildiğini öğrendim. Uzmanlarda Alaşehir'de 6 şiddetinden fazla deprem olmayacağını savunuyorlar. Sizin başladığınız kooperatifleşme gelir düzeyi düşük vatandaşlarımız için bir başlangıç ve yol görterici olsu. Bu dilekle çalışmaşlarınızda başarılar diler, 15 ay sonra tapu dağıtım töreni yapacağımızı umuyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 18:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?