4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Alaşehir'de açılıma tepki mitingi

ALAŞEHİR'DE ŞEHİT YAKINLARINDAN 'AÇILIM'A TEPKİ MİTİNGİ

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir mitinge katılan şehit yakınları, Kürt açılımına ve Türkiye'ye gelen PKK'lıların karşılanış biçimi ve serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitinge yaklaşık bin kişi katıldı. PKK aleyhine sloganlar atan şehit yakınları, taşıdıkları döviz ve pankartlarla Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giren PKK'lı grubu karşılayan DTP'lilere tepki gösterdi. Mitingin tertip komitesi başkanı Y. Çetin Tokdemir yaptığı konuşmada, "Biz bu vatanın birlik ve bütünlüğü için mücadele veriyoruz. Vatan için şehit düşen vatanseverlerin aileleriyiz. Ancak mezara kadar dinmeyecek acılarımız son günlerde kat kat artmıştır. Şehit ne

demektir bilmeyenler, kelle diyenler, kürt açılımı, demokratik açılım, milli hareket gibi boş laflarla kapı kapı dolaşıp sözde barış çanları çalıyor. Konunun muhatabı olmayan ilgisiz kişilerle görüşüp destek aldıklarını söylüyorlar. Bebek katillerini sözde barış elçisi ilan ediliyorlar."

Habur kapısından giriş yapan teröristlere adeta devlet töreni yapıldığını anlatan Tokdemir, şunları söyledi: "Bu şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Gazilerimizin o bölgede kalan kolları, bacakları, gözleri ve şehitlerimizin kanları teröristlere bu imkanı tanıyan siyasilerden hem bu dünyada hem öbür dünyada davacı olacaklardır. Teslim olan teröristler bir kere teslim olmak sözünü ağızlarına almamışlardır. Bu ülkenin vatandaşları ve şehit aileleri olarak bunları kınıyor, suç duyurusunda bulunuyoruz."

Mitingin ardından kalabalık olaysız dağıldı.

ALAŞEHİR'DE ŞEHİT YAKINLARINDAN 'AÇILIM'A TEPKİ MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 15:15:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 16:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?