30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Alaşehir'de anasınıfı açılışı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde hayırsever bir işadamının eşi adına yaptırdığı anasınıfı, protokolün de katıldığı törenle eğitim ve öğretime açıldı.

İşadamı Yüksel Uysal'in eşi Naciye Uysal adına 19 Mayıs İlköğretim Okulu'na ek olarak yaptırdığı anasınıfının açılış törenine, Kaymakam Musa Uslan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül ve Emniyet Müdürü Kutup Filipeli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Uslan, genç ve dinamik bir nüfusa sahip Türkiye'de bu eğtim ve öğretim yılında 15 milyon öğrencinin dersbaşı yaptığını ifade ederek, "Okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin bu gençlerimizi en iyi şekilde eğiteceklerinden ve geleceğimizi yönlendireceklerinden şüphemiz yoktur. Eğitimin üç ayağı vardır; Öğretmenler, öğrenciler ve veliler. Başarı durumlarımızı incelediğimizde bu üçlü diyaloğu iyi kuran okulların başarılı olduğunu görürüz. Ulu Önder Atatürk'ün çizdiği yoldan inkılaplarını yaşatacak, çağdaş ve dünya ülkeleriyle yarışabilecek gelecek yetiştirmek, bu üçlü ayağa bağlıdır. Eğitimdeki hedefimiz, küreselleşen dünya ile her türlü teknolojinin yanında bayrak, millet, devlet sevgisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan ve yaşatan bir gençlik yetiştirmektir. " dedi.

Anasınıfına adı verilen hayırsever Naciye Uysal ise, "En güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu düşünceyle bu anasınıfını yaptırdım. Amacım, miniklerimize eğitim hayatlarının ilk yıllarında en güzel eğitimin verilmesine imkan sağlamaktı. Bunu elimden geldiği ölçüde başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum"dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Musa Uslan ile hayırsever Naciye Uysal kurdeleyi keserek anasınıfını eğitim ve öğretime açtılar. 80 metre kare alana sahip anasınıfının yaklaşık 20 bin YTL'ye mal olduğu, içerisinde mutfak, tuvalet, oyun salonunu yanı sıra oyun bahçesi bulunduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 22:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?