4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Alaşehir'de Daş’a şartlı mazbata

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde AK Parti’nin İlçe Seçim Kurulu’na yapmış olduğu itirazlar sonuç vermedi ancak kanunen bir üst kurula hala itiraz hakkı olduğu için MHP’li Başkan Kadir Daş’a mazbatası şartlı olarak verildi.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yapılan itirazlar seçim sonuçlarını değiştirmedi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Süleyman Çekilmez, seçim sonuçlarına itiraz hakkının açık olduğu gerekçesiyle Kadir Daş’a mazbatasını şartlı olarak verdi. Süleyman Çekilmez, Ak Parti ve MHP tarafından yapılan itirazların sonucunda oyların tekrar sayıldığını ancak bir üst seçim kuruluna itirazın açık olduğunu belirterek,”Bu nedenle mazbatayı şartlı olarak verebiliyoruz.”dedi.

Mazbatasını alan Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, itirazların olabileceğini belirterek “Biz işimize bakıyoruz. Yasalara saygılıyız. Görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz, hepimize hayırlı olsun.”dedi.

ALAŞEHİR’DE NELER YAŞANMIŞTI?
Ak Parti ve MHP iptal oylarının çokluğu ve sayım hatalarının yapıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etmişler, itiraz sonunda oyla tekrar sayılmıştı. Sayım sonunda 12478 oy alan Belediye Başkanı Kadir Daş üçüncü kez üst üste başkanlığı kazanırken, AKP 12445 oy alarak ikinci parti oldu. Kadir Daş, 07 Nisan 2009 günü saat 12.00’de düzenlenecek törenle görevine başlayacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 23:55:21
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 00:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?