30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Alaşehir'de deprem tatbikatı

Alaşehir Beşeylül İlköğretim Okulu Sivil Savunma Kulübü tarafından deprem tatbikatı düzenlendi. Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. 

Tatbikat kapsamında Alaşehir Belediyesi İtfaiye grevlileri okul binasının ikinci katında mahsur kalan bir öğrenciyi kurtardı, bahçede kurulan sağlık istasyonuna taşıdı. 

Beşeylül İlköğretim Okulu Sivil Savunma Kulübü öğretmeni Doğan Şavur, öğrencilerin sivil savunma konusunda bilinçlenmesini amaçladıklarını ifade etti. Savur, "Bir afet anında panik yapmadan kurtulma ve kurtarma yollarını, yardımlaşmayı öğretiyoruz. En önemlisi de öğrencinin gerçekmiş gibi o anı yaşaması gerekiyor" dedi. 

Tatbikattan sonra Alaşehir İtfaiye ekip sorumlusu Hüseyin Ağar, öğrencilere depremden önce, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. 

Tatbikatta siren sesiyle birlikte 950 öğrenci okulu boşalttı. Okulun ikinci katında mahsur kalan Muhammet Ocak adlı öğrenci itfaiye eri tarafından kurtarılırken, izleyen öğrencilerden büyük alkış aldı. Kurtarılan öğrenci İzci Grubu tarafından bahçede kurulan sağlık çadırına taşınarak tedavi edildi. Tatbikatta okulun izci kulübü öğrencileri de itfaiye ekipleriyle birlikte kurtarma çalışmalarına katıldılar. 950 öğrenci iki katlı binayı 2 dakikada boşalttı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 16:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?