5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Alaşehir'de en güzel üzüm seçildi

ALAŞEHİR'DE EN GÜZEL ÜZÜM SEÇİLDİ

Alaşehir'de, kurtuluş etkinlikleri kapsamında ''Üzüm Yarışması'' düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Alaşehir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya 65 yarışmacı katıldı. Üzüm yarışmasında salkım görünümü, dane iriliği, tat ve aroma, kabuk kalınlığı, hastalıkla mücadele ve ilaç kalıntısı alanlarında puan verildi. Yarışmada Mehmet Kayaaslan birinci oldu.Üzüm yarışmasında dereceye giren her yarışmacıya birer çeyrek altın ve zirai ilaç yardımı yapıldı.

Yarışmada Mehmet Kayaaslan, Hamit Akbulut, Selahattin Uysal, H.Hüseyin Kaygısız, Erkan Arık, H.İbrahim Arık, Yaşar Arık, Bayram Özer, Ramazan Bayram ve Hüseyin Selvitopu sırayla ilk on dereceyi paylaştı.

Yarışma sonrası ödülleri veren Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, "önemli olan sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ürün yetiştirmektir. Son yıllarda Alaşehir yaş ve kuru üzüm ihracatıyla dünya çapında tanınır hale geldi. Bu da üzüm üreticilerimizin bilimsel ve teknik olarak ürün yetiştirmesini öğrendiğini göstermektedir. Ancak bununla yetinmemek gerekir" dedi. Her yıl bir önceki yıldan daha kaliteli ve daha fazla ürün yetiştirmek gerektiğini anlatan Uslan, şöyle konuştu: "Alaşehir'de dünyanın en kaliteli üzümü

yetişiyor. Bu yüzden Alaşehir ülkemizin sultaniye ihracatında en önde gelen ilçelerinden birisidir. İşte bu yüzden ihracatçılar Alaşehir'de yatırım yapmaya yöneliyor. İhracatçıların artması Alaşehir dolayısıyla ülkemizin ekonomik yönden güçlenmesi demektir. Yarışmada dereceye girmek önemli değil, önemli olan yarışmaya katılma cesareti ve kaliteli ürün yetiştirebilmektir. Sizleri ve tüm üreticilerimizi ülkemiz ekonomisine verdikleri destek ve katkıdan dolayı kutluyorum."

Yarışmada ilk ona giren yarışmacılara çeyrek altın ve zirai ilaç yardımı yapıldı.

ALAŞEHİR'DE EN GÜZEL ÜZÜM SEÇİLDİ
ALAŞEHİR'DE EN GÜZEL ÜZÜM SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 16:31:04
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 16:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?