5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Alaşehir'de heykel tartışması büyüyor

ALAŞEHİR'DE KENAN EVREN'İN HEYKELİ TARTIŞMALARI BÜYÜYOR

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in memleketi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan Evren heykelinin kaldırılması tartışma konusu oldu.

Beşeylül Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan Evren heykelinin kaldırılması konusunda vatandaşlar ikiye ayrılırken bir kısım vatandaş da halk oylamasını önerdi.

Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker, siyasetçi isimlerinin özellikle darbecilerin okullara isim olarak verilmesinin son derece yanlış olduğunu belirterek "Yerel yöneticiler sorumlu oldukları bölgelerdeki isimleri gözden geçirerek çağa uygun şekilde değiştirmelidirler" dedi.

Manisa eski milletvekili asker kökenli Tevfik Diker, konuşmasında, Belediye Başkanı Kadir Daş'ın Kenan Evren Paşa heykelinin güvenlik nedeniyle kaldırılacağı ile ilgili kararın beş ay önce alındığını söylediğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Bu karar referandum öncesi Alaşehirliler ile neden paylaşılmadı da şimdi ortaya atıldı. Evren heykeli Daş'ın Belediye Başkanı olduğu 10 yıldır trafiği tehdit etmiyor muydu? Ayrıca Başkan Daş, Alaşehir girişi Süleyman Demirel Bulvarı üzerine yaptırdığı heykeli neden

güvenlik gerekçesiyle kaldırmıyor. Daş, Alaşehir meydanlarını, sokak ve caddelerinin isimlerini siyasetçi isimleriyle donatmıştır. Bunları ne zaman kaldıracak? Daş'a açık seçik soruyorum Evren Paşa 12 Eylül'ün lideri Albay Türkeş de 27 Mayıs'ın önderlerinden değil miydi?"

KARAR DOKUZ AY ÖNCE ALINDI

Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, 2009/14-3 ve 02.12.2009 tarihli belediye meclis toplantısında Alaşehir Atatürk Bulvarı'nda bulunan Kenan Evren heykelinin trafik yoğunluğu ve meydanın darlığı nedeniyle trafiği olumsuz etkilediğini, heykelin Kenan Evren Parkı'na nakledilmesini gündem dışı olarak dile getirdiğini söyledi. Belediye Başkanı Daş, şöyle konuştu: "Meclis üyeleri de uygulanmak istenen projenin görülmesinden sonra değerlendirme yapılmasını istedi. Ben de ileri ki bir meclis toplantısında ele

alınmasını istedim. Bu proje meclise geldiğinde heykelin kalkıp kaldırılmayacağına meclis karar verir. Bizim meclisimizde kararlar yüzde 99 olumlu alınır. Bu aşamada benim karar vermem meclise saygısızlık olur.Tek başıma karar veremem vermedim de. Bazı yayın organlarında bu kararın halk oylamasından sonra alındığı iddia ediliyor oysa bu kararı biz yaklaşık dokuz ay önce almışız."

ALAŞEHİR'DE KENAN EVREN'İN HEYKELİ TARTIŞMALARI BÜYÜYOR
ALAŞEHİR'DE KENAN EVREN'İN HEYKELİ TARTIŞMALARI BÜYÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 16:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Dönmez IP: 94.121.177.xxx Tarih : 25.09.2010 10:06:09

Sayın başkan Kenan paşamıza yapılan en büyük hakaret diye düşünüyorum, Türkiye onun ismini,cismini neyi varsa kaldırsa bile en azından bizim sahip çıkmamız lazım,Alaşehirli niçin hayır verdi,partilere degil onun Alaşehirimize yaptıgı hizmetlere verdi.Onun zamanın kadar yapılmayan yollar, askeriye, üniversite,Askerlik şubesi bahçesine yapılan meslek lisesi,şu anda açılan işletmeler,borsa onun yaptıgı hizmetlere destek olarak olmadımı,Hani Kula mensucat nerede,1980 yılına kadar kaç tane düzenli evlermiz vardı,bakın şimdi ilçemiz  sizinde katkılarınız ile en güzel ilçelerden bir tanesi,paşamız zaten heykelini dikenlere kızmadımı,ama yapılanlarada saygı götermek lazım diye düşünüyorum.