5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Alaşehir'de kitap kurtlarına ödül

ALAŞEHİR'DE, KİTAP KURDU VATANDAŞLARA ÖDÜL

Alaşehir Halk Kütüphanesi'nin kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla her ay düzenlediği "En Çok Kitap Okuyana Ödül“ isimli yarışmanın bu ayki sonuçlarına göre dereceye girenler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen ödül törenine Kaymakam Musa Uslan da katıldı. Ödül töreninde konuşan Kaymakam Uslan, "Ülkemizde ne yazık ki kitap okuma oranı istenilen seviyede değil. Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Türkiye Okuyor' kampanyası düzenlendi, okullarda öğretmenler ve öğrencilerin tamamı hızlı ve anlayarak okuma kurslarına tabi tutuldu. Devletimiz okumayı özendirmek, teşvik etmek için her türlü imkanı sağlıyor. Günümüzde her kitabı alıp okuma imkanı olmayabilir. İşte burada kütüphaneler devreye giriyor. Kütüphanelerde hemen hemen her türlü kitap bulunabiliyor. Kitap alma yerine kütüphanelere üye olarak kitap okuma ihtiyaçlarımızı giderebiliriz. İlçemiz Halk Kütüphanesi'nde 4 bin 106 kitabımız mevcut olup, bunların tamamı 2009 ve 2010 basımı yani kitaplarımızın tamamı yeni. İsteğimiz daha çok kitap okurunu kütüphaneye kavuşturmak. Kütüphane müdürlüğümüz bununla ilgili her ay bir sponsor bulup en çok kitap okuyanlara sembolikte olsa birer ödül vermeyi planladı. Kitap okuyan ve okumaya fırsat yaratan tüm çalışanları kutluyorum." dedi.

Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen ve kütüphaneden alınan kitapların sayısına göre Mayıs ayında en çok kitap okuyan 6 okura ödülleri verildi. 12 kitap alıp okuyarak 1. olan kuaför Türkan Özüdüz'e ödülünü kaymakam Musa Uslan verdi. Vedat Çokoğullu, Yıldırım Çakmak, Cahit Topçu, İhsan Ertan ve İdil Balcı isimli diğer okurlara da ödülleri dağıtıldı.

ALAŞEHİR'DE, KİTAP KURDU VATANDAŞLARA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 13:56:03
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 16:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan dönmez IP: 88.251.164.xxx Tarih : 17.06.2010 08:14:48

 önce kütüphane binasına sahip çıkılması gerekmezmi?