9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Alaşehir'de 'meslek seçimi' paneli

Alaşehir'de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Komisyonu tarafından üniversiteye hazırlanan ve liselerde alanlarını belirleyecek öğrencilere yönelik "Meslek Seçimi ve Önemi" konulu bir panel düzenlendi.
 
Kenan Evren Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak Denizbank Alaşehir Şubesi adına Portföy Yöneticisi Cahit Akın, İzmir Makine Mühendisleri Odası Salihli Şubesi adına makine mühendisi Özer Türkmen, Manisa Elektrik Mühendisleri Odası Alaşehir Şubesi adına elektrik mühendisi Cahit Kılınç, Tariş Alaşehir Şubesi adına gıda mühendisi Yakup Yalçın, ziraat mühendisi İbrahim Balık, Alaşehir 1 No'lu Sağlık Ocağı doktoru Emine Bafalı, Alaşehir Devlet Hastanesi'nde hemşire Emine Avşar ve ebe Serpil Güçlüol katıldı. 

Panelde konuşmacılar meslek seçiminin önemi ve meslek seçiminin öğrencilerin hayatlarında bir dönüm noktası olduğunu vurgularken, meslekler hakkında da bilgiler verdi. 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Kızılışık, "Toplum yaşamında hepimiz bir meslek sahibi olma gereksinimi içindeyiz. Çünkü insanla yaşam arasındaki en güçlü bağ mesleki yaşamdır. 

Meslek seçimlerinizi yaparken, meslek yaşamımızda doyuma ulaşmak için, meslekleri tüm yönleriyle tanımak, gereksinimlerimizi, beklentilerimizi, ilgi ve yeteneklerimizi değerlendirmek ve bize uygun olan mesleğe yönelmeye karar vermek gerekir. 

Böyle bir kararın insan yaşamında son derece önemli bir yeri vardır. Dolayısıyla meslek seçiminin, hayatta vereceğimiz kararların en başında geldiğini söylemek kaçınılmazdır" dedi. 

Programın sonunda konuşmacılar, kendilerine ayrılan masalarda oturarak öğrencilere mesleklerini tanıtıcı bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 18:22:27
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 18:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?