4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Alaşehir'de petrol üretimi başlıyor

Alaşehir ilçesinde, özel bir firma tarafından Kasım ayında bulunan petrolün üretim aşamasına geldiği, Haziran ayında üretime geçileceği bildirildi.

Merty Energy Petrol Arama Danışmanlık ve Servis Hizmetleri tarafından yürütülen petrol çıkarma çalışmaları kapsamında Kasım ayında bin 843 metrede petrole ulaşılmıştı. Petrolün teknik yorumlamaları için verilen aranın ardından üretime uygun bulunan petrol kuyusuna üretim kulesi kuruldu. Yeni açılan Sarıkız-2 kuyusunda bulunan petrolün kalitesinin 31-37 gravite olarak belirlendiği, petrolün üretilip Aliağa Rafinerisi'ne taşınacağı bildirildi.

Firmanın sorumlu mühendisi Hayri Özer, Alaşehir'de geçen yıl yapılan çalışmalar sonunda Sarıkız -2 kuyusunun açılmasına karar verildiğini belirterek "Bin 843 metre derinliğe ulaştığımızda petrole ulaştık. Petrolün teknik yorumlamalarını yapmak ve malzemelerin yerleştirilmesi için yaklaşık beş ay ara vermiştik" dedi.

Yapılan teknik yorumlamaların petrolün üretime uygun olduğu ve yeterli rezerv olduğu yönünde çıktığını anlatan Özer, şunları söyledi: Şimdi üretim borularını perfore edip üretime başlayacağız. Tahminen Haziran ayı ortalarına doğru üretebileceğimiz ham petrol işlenmek üzere Aliağa Rafinerisi'ne taşınacak. Sarıkız-2 kuyusunun rezervi 10 milyon varil olarak tahmin ediyoruz. Altı veya sekiz kuyu daha açmayı planlıyoruz. Alaşehir bölgesinde toplan 30 milyon varil petrol rezervi tahmin ediyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 17:25:27
Güncelleme :10 Mayıs 2009 Pazar 17:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?