3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Alaşehir'de petrol üretimi başlıyor

ALAŞEHİR'DE PETROL ÜRETİMİNE KASIM AYINDA BAŞLANIYOR

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Sarıkız-2 petrol kuyusunda yapılan aramalar sonucu geçen yıl Kasım ayında bulunan petrolün üretim hazırlıkları sürüyor.

Bir yıldır süren çalışmalarda gelinen son durumla ilgili bir açıklama yapan Merty Energy firması Sondaj Genel Müdürü Tayfun Atalay, "Alaşehir'de geçen yıl Kasım ayında Sarıkız -2 kuyusunda bin 843 metre derinliğe ulaştığımızda petrolle karşılaştık. Petrolün teknik yorumlamalarını yapmak ve malzemelerin yerleştirilmesi tamamlanmak üzere üretim hazırlıkları sürüyor" dedi. Olumsuz bir gelişme olmazsa Kasım ayı ortalarına doğru petrol üretimine başlamayı planladıklarını anlatan Atalay, şöyle konuştu: "Bu

kuyudaki petrol rezervinin 10 milyon varil olduğunu tahmin ediyoruz. Alaşehir bölgesinde toplam 30 milyon varil petrol rezervi olduğunu düşünüyoruz."

Üretilen petrolün Aliağa rafinerisine taşınacağını belirten Atalay, ayrıca Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 1998 yılında açılan ancak yeterli rezerv olmadığı gerekçesiyle kapatılan Alaşehir-1 kuyusunda test çalışmalarının yapılmaya başlandığı açıkladı. Atalay, bu çalışmayla ilgili şunları söyledi: "TPO bu kuyuda 2 bin 400 metreye kadar inmiş ancak teknik yorumlama yapılmamış. Biz bu kuyuyu tekrar açarak test çalışmaları yapıyoruz. Petrolün üretime uygun olup olmadığı, ekonomik ve

yeterli rezervin olup olmadığı test çalışmalarından sonra belli olacak. İlk etapta 6- 7 kuyu açmayı planlamıştık. Ancak veriler doğrultusunda daha çok kuyu açacağız."

ALAŞEHİR'DE PETROL ÜRETİMİNE KASIM AYINDA BAŞLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:58:04
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 09:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?