3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Alaşehir'de sonuçlara itiraz

Alaşehir ilçesinde seçimleri 244 oy farkla kaybeden AK Parti, seçim sonuçlarına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu sandıkların tekrar sayılacağı bildirildi.

İtirazın gerekçesiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Yaşar Çataldere, "Oy sayımları sırasında hatalar yapıldığı, bin 489 olan geçersiz oyların normalden çok olduğu, oy pusulasında mühürün amblem üzerine vurulmamış olmasından kabul edilmemesi gerekçeleriyle seçim sonuçlarına itiraz ettik. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdiğimiz dilekçe ile oyların tekrar sayılmasını istedik." dedi.

Bu itirazın üzerine MHP teşkilatı da sonuçlara itiraz etti. Sayım sonuçlarının açıklanmasından sonra geçersiz oyların çokluğundan dolayı İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını belirten MHP İlçe Başkanı Mehmet Duvarcı, "Bin 489 geçersiz oy var. 112 sandıkta bu kadar geçersiz oy olması düşündürücü. Bu nedenle sandıkların tekrar sayılması isteği ile dilekçe verdik." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 00:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah akay IP: 85.98.81.xxx Tarih : 2.04.2009 13:26:23

alaşehirdeki seçimler için söylenebilecek tek şey rabbime şükürler olsun ki ölü ve yaralının olması bunu için başta ülkücü arkadaşlar olmak üzere diğer tüm siyasi partili arkadaşlara teşekkür ediyorum allah hepsinden razı olsun.sonuçta bu bir yarış kazan ve kaybetmek var. itiraz dan sonrada inşallah bir sorun olmaz şimdiden kazanana hayırlı osun -