30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Alaşehir'den Afrika ülkelerine ihracat

İstanbul'da Afrika ülkeleri işadamlarıyla biraraya gelerek ticari görüşmeler yapan Alaşehirli Türk işadamları, iş anlaşmaları yaparak çeşitli sektörlerde ihracata başladılar. 

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) İstanbul'da düzenlediği bir toplantıya katılan TUSKON üyesi Alaşehirli işadamları, burada Afrika ülkeleri sanayici ve iş adamlarıyla yaptıkları ticari görümlerin meyvelerini almaya başladılar. Akgüller AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akgül, Nijerli işadamıyla 5 konteynır un ve hayvan yemi, Süleyman Çelik Kenyalı işadamıyla 5 konteynır yaş sebze ve meyve, Alaşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çeltikoğlu Tanzanyalı işadamıyla organik gübre, Altan Plastik şirketi sahibi Zeki Altan, Kenyalı işadamıyla 20 bin adet çöp kovası ve işadamı Erol Cin de Suadanlı işadamıyla damla sulama sistemleri kurulması anlaşmaları yaptılar. 

Ticari anlaşmalarla ilgili açıklama yapan ASİAD Başkanı Sami Çeltikoğlu, "TUSKON üyesi olarak İstanbul'da yapılan toplantılara katılarak, Alaşehir ve ülkemiz adına yeni ticaret alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Arkadaşalarımız başlangıç olarak bazı bağlantılar kurdular. Zaman içerisinde ticaret hacmimizi geliştireceğiz. 18 Mayıs'ta Nijerli işadamları Alaşehir'de 3 gün süreyle incelemelerde bulunacak ve bu fırsatla ticaret bağlantılar kuracağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 14:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?