30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Alaşehir'e yaşlılar konukevi

Manisa'nın Aleşehir ilçesinde hayırsever Fatma Kavala'nın belediyeye kamu amaçlı kullanılması şartıyla bağışladığı 10 bin metre karelik arsaya Kızılay tarafından Yaşlılar Konukevi yapılacağı belirtildi. 

Alaşehirli hayırsever Fatma Kavala, Ilıca mahallesinde bulunan 10 dönümlük arazisini 2 yıl önce belediyeye kamu amaçlı kullanılması şartıyla bağışlamıştı. Belediye de meclis kararıyla arsayı Yaşlılar Konukevi yapılması şartıyla Kızılay'a bağışladı. Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş arsayı Alaşehir Tapu Müdürlüğü'nde Alaşehir Kızılay Derneği adına başkan Rafet Elgin'e verdi. Başkan Daş, "Ilıca mahallemizde Kenan Evren Parkı yanında bulunan 10 bin metre karelik arsa Fatma Kavala tarafından kamu amaçlı kullanılması şartıyla belediyemize hibe edilmişti. Biz de bu arsayı Alaşehir'de Yaşlılar Konukevi yapılması şartıyla meclis kararıyla Kızılay'a devrettik. İnşaat en kısa sürede başlayacak ve bizde takipçisi olacağız “ dedi. 

Kızılay Alaşehir Şube Başkanı Rafet Elgin ise, “Kızılay şubesi olarak bu arsa üzerine Yaşlılar Konukevi yaparak bir ilki başaracağız. Bize tanınan 4 yıllık süre içerisinde inşaatı tamamlayacağız. Yaşlılar Konukevimiz yaklaşık 2 milyon beşyüz bin YTL'ye malolacak. “diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 18:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?