4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Alevleri gözyaşlarıyla izlediler

Manisa’da dün bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan yangının ardından gece yarısı da bir sitenin çatısında yangın çıktı. Paniğe neden olan yangında, pijamalarıyla kendilerini dışarıya atan site sakinleri alevleri gözyaşlarıyla izledi.

Yangın, dün gece yarısı saat 01.45 sıralarında Uncubozköy Mahallesi Çiğdem Sokak’taki Cemal Ergün Siteleri’nde meydana geldi. Sitede 3. bloğun çatısında çıkan yangını fark eden site sakinleri kendilerini sokağa attı.

İhbarı alarak yangın mahalline gelen itfaiye ekipleri, dar sokaklar yüzünden siteye yaklaşmakta güçlük çekti. Hortumlar ve merdivenli araçlarla çatıdaki alevlere müdahale eden itfaiye görevlileri, bir taraftan da sitenin tamamen boşaltılmasını sağladı.

Bu arada emniyet görevlileri de vatandaşları yangın mahallinden uzaklaştırdı. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle alevler diğer bloklara sıçramadan kısa sürede kontrol altına alındı.

Can kaybının yaşanmadığı yangında yetkililer, ilk tespite göre yangının çatıdaki aydınlatma ampulünün kısa devre yapması sonucu çıktığını söyledi. Fenalaşan site sakinlerinden Hafize Avkıran ve İsmail Hakkı Aktaş’a ise olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tıbbi müdahalede bulundu.

Belediye Başkanı Bülent Kar’a seslenen site sakinleri, "Sokaklarımız çok dar. Bizim sokağımıza araçlar giremediği için yangına müdahale etmekte gecikildi. Burada itfaiye çalışanlarının suçu yok, dar yolların bir an önce açılması gerekir" dedi.

Yangını sonuna kadar koordine eden Manisa İtfaiye Müdürü Ali Gül ile yardımcısı Mümin Deniz ise, "Manisa, bir günde iki önemli yangın atlattı. Allahtan bu yangında can kaybı olmadı.

Ekiplerimiz söndürme çalışmalarını sürdürürken vatandaşlarımız da duyarlılıklarıyla bize yardımcı oldular. Tabi ki her yerde böyle olmuyor. Bazı vatandaşlarımız da tepki gösteriyor. Manisalılar’ın şunu bilmesinde yarar var. Ekiplerimiz en uzak yangına bile en geç 7 dakikada ulaşabiliyor. Yeter ki ihbar edilen adres doğru olsun" diye konuştu.

Öte yandan alevlerin diğer bloklara sıçramasını önleyen itfaiye sık sık su takviyesi yaparken, çevrede hortumla çimleri sulayan park ve bahçe görevlisi İbrahim Kaya çevre sakinlerini şaşırttı. Kaya, "Benim görevim çimleri sulamak, itfaiyecilerin görevi ise yangını söndürmek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 15:37:41
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 19:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?