5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ali Bardakoğlu Manisa'da

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ BARDAKOĞLU MANİSA'DA

Manisa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Sevenleri Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Mezunlar Gününe katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, imam hatip Liselerinin en büyük kazancının, siyasetin dışında olmasından, en büyük kaybının da siyasetle çok fazla iç içe olmasından kaynaklandığını ifade etti. Bardakoğlu, imam hatip liselerinin sadece ibadet edenlerin değil, 72 milyonun lisesi olduğunu söyledi.

Manisa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Sevenleri Derneği (MİSDER) tarafından Şelale Plaza'da düzenlenen Geleneksel Mezunlar Günü'ne Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Özel Kalem Müdürü Ünal Kaya, Manisa Müftü Vekili Hasan Çakıroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, Manisa Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, MİSDER Başkanı Halil Arslan ve İmam Hatip Lisesi mezunları katıldı. Etkinlik, İmam hatip lisesi mezunlarından Ali Atıcı'nın okuduğu Kuran-ı Kerim'le başladı.

İmam hatip okullarının ilk hocalarının çok önemli bir zamanında Türkiye'nin imdadına yetiştiğini söyleyen Prof. Dr. Bardakoğlu, "İmam hatip liseleri için belki siyasi tartışma sebebiyle ileri geri çok konuşan oluyor. Ama Türkiye'nin istikrarlı, Türkiye'nin barış, sevgi, hoşgörü dolu, aşırılıktan uzak, dini anlayışı varsa bundan en büyük pay imam hatip liselerine aittir. Çünkü Türkiye'nin çok ihtiyacı olduğu bir vakitte imam hatip liseleri kuruldu" dedi.

 

"İMAM HATİP LİSELERİNİN EN BÜYÜK KAZANCI SİYASETTEN UZAK OLMASI"

Bugün siyasetten uzak olmak gerektiğinin ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu, "İmam hatip liselerinin en büyük kazancı, artısı siyasetin dışında olması. Ama en büyük kaybı da siyasetle çok fazla iç içe olmasından kaynaklanıyor. Keşke ilk kurulduğu gündeki gibi toplumun ortak aklını temsil eden bir çizgi devam etseydi daha iyi olurdu. Biz siyasilere karşı değiliz. İmam hatiplerden birçok siyasetçi yetişti, yetişsin. Ama imam hatip okulu olarak, kurumsal olarak belli bir çizgide tutulması lazım. Bu din sadece

namaz kılanların, ibadet edenlerin dini değil, 72 milyonun dinidir. İmam hatip liseleri 72 milyon insanın lisesidir. Yeni heyecanları bu kıvamda tutabilirsek imam hatip liselerinin Türkiye için yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Bugün burada toplanmasınız büyük aile olmanın sonucudur. rabbim bizlere toplumla barışık nice hizmetler versin" şeklinde konuştu.

 

"BİZ BU TOPLUMUN HARCIYIZ ÇİMENTOSUYUZ"

2 hafta önce imam hatipler arası Kuran-ı Kerim'i yüzünden okuma yarışmasının yapıldığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Yarışmaya katılan arkadaşlarımızın yürüyüşünden, duruşundan çok etkilendim. O çocukları görünce eski günlerimiz, eski heyecanlarımız aklıma geldi. Artık karada bize ölüm yok. Gençlerimizi bu kadar dik, bu kadar özgüvenli olarak görmemiz bizler için önemli. Gençler şu mesajı verdi, biz önemliyiz, bizim yaptığımız hizmetler önemli. Biz bu toplumun harcıyız,

çimentosuyuz. Kendimizle, mesleğimizle, okulumuzla gurur duyuyoruz. Biz büyük bir aileyiz. İmam hatip lisesini bitirenler bugün avukat, din adamı, doktor, mühendis, iş adamı oldu. Ama bir ortak paydamız var. Ortak paydamız, hepimizin imam hatip mezunu olmasıdır" dedi.

İmam hatip lisesini Çorum'da okuduğunu ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu, "O zaman okulun adı imam hatip okuluydu. O zamanlar imam hatip okulunun ne olduğunu kimse bilmiyor. Babama demişler bir okul açılmış hem dini öğretiyor hem dünyayı. Babam da demiş bundan iyisi can sağlığı. Okula başladığımızda başımıza şeritli beyaz bir şapka verdiler. Hocalarımız şunları söylerdi bize, 'başınızda bu beyaz şeritli şapka olduğu sürece siz yürüyüşünüz, oturmanız kısaca her şeyiniz farklı olacak'. Buna leke sürdürmeyeceksiniz. Biz o şapkayı gerçekten büyük bir gururla giyerdik ve o şapka üzerinde bir leke olmaması için çalışırdık. O şartların beyaz yeri şeridi bizim bembeyaz yolumuzun levhası oldu. Ve dışarıdan, güneyden, kuzeyden, sağdan, soldan aşırı fikirlerin yanlış kanaatlerin din adına toplumu rayından çıkaracak uç fikirlerin Türkiye'ye girişi adeta önledi. Bir ara girer gibi oldu fakat imam hatip liselerinin aldığı ilim, irfan, hikmet, o basiret dolu eğitimleri sayesinde Türkiye din konusunda kendi yoluna gitti" diye konuştu.

 

"TÜRKİYE KENDİ YOLUNU ÇİZDİ"

Türkiye'nin kendi yolunu çizdiğini ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu, şunları söyledi:

"Bu milletin imam hatip liselerini bir borcu olmasa bile sadece bu açıdan büyük borcu var. Aşırılıktan uzak, Türkiye'nin örfü, adetini, manevi değerlerini, ahlaki değerlerini dışlamayan, din budur değip insanların arasına ayrım sokmayan, insanların adetlerini, örflerin dışlayıp da tek bir elbise içene zorlamayan, İslam ülkelerinde gördüğümüz, yaşadığımız dini yanlışların, dini aşırılıkların hiçbirini Türkiye'de kök salmayışının temelinde sizler ve sizler varız. Biz bu konuda mütevazı olmamalıyız. Çünkü okulda aldığımız o ruh, o eğitim bize hem kendimiz için hem toplumumuz için belli bir istikamet kazandırdı. Bugünde aynı heyecanın devam eteğini görüyoruz."

Manisa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Sevenleri Derneği Başkanı Halil Arslan ise, derneklerinin mezunları ve sevenleri bir araya getirip, çeşitli sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunarak, toplumun sosyo-kültürel açıdan gelişmesine katkıda bulunmayı genel amaç edindiğini söyledi. Arslan, Geleneksel Mezunlar Günü buluşmasıyla üyeler arasında birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın sağlandığını belirtti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ BARDAKOĞLU MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 16:37:05
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 17:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?