30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Aliağa Petkim lige hazırlanıyor

Beko Basketbol Ligi'nin yeni takımı Aliağa Pektim, ilk özel karşılaşmasını TBL 2. Lig A Grubu takımlarından Vestel ile oynadı.


Manisa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma baştan sona Aliağa Petkim üstünlüğünde geçti. Aliağa Petkim rahat oynadığı karşılaşmayı 47 sayı fark ile 98-51 almayı başardı. Aubrey Reese, Chuck Davis, Roberto Bergersen üçlüsü karşılaşmada 36 sayı kaydetti. Hakan Yapar ve Reha Öz ise 14'er sayı attılar. Eren Beyaz ise Vestel adına 13 sayı kaydetti. TB2L 2008-2009 sezonuna Play-Off hedefiyle hazırlanan Vestel, Aliağa Petkim karşılaşmasında Tyrus Boswell'i oynatmadı. Aliağa Petkim ise Milli Takım kampında bulunan Fatih Solak dışında tam kadro oynadı.


Beko Basketbol Ligi'nin yeni takımlarından Aliağa'da antrenör Mete Babaoğlu, "Dördüncü yabancı oyuncu için arayışımız devam ediyor" dedi. Babaoğlu, yaptığı açıklamada, yeni sezon hazırlıklarını bir haftadır Manisa'da sürdürdüklerini belirtti. Takım olarak çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Babaoğlu, "Çalışmalarımız iyi gidiyor. Milli takım kampında bulunan Fatih Solak dışında bir eksiğimiz yok. Dördüncü yabancı oyuncu için arayışımız devam ediyor. 9-10-11 Eylül tarihlerinde Uşak'taki turnuva ile hazırlık karşılaşmalarına başlayacağız. İlk olarak Uşak'taki turnuvada Pınar Karşıyaka, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve Uşak Basket takımlarıyla karşılaşacağız'' diye konuştu.


Aliağa Petkim Genel Menajeri Birtan Saka;Chuck Davis, Aubrey Reese, Roberto Bergersen'in yapılan sağlık muayenelerinin ardından takıma dahil olduklarını ifade ederek, Milli Takım kampında bulunan Fatih Solak dışında takımın çalışmalar devam ettiğini belirtti. 2008-2009 sezonu hazırlıklarına yaptıkları özel karşılaşmalar ile devam ettiklerini açıklayan Saka, "Aliağa Petkim ilk özel karşılaşmasında Vestel ile start aldı. Takım 9-10-11 Eylül tarihlerinde Uşak Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak olan "Basketbol Adamları Derneği 1. Muratbey Cup Basketbol Turnuvası"nda ilk sınavını verecek. Basketbol Adamları Derneği'nin Muratbey Peynirleri sponsorluğunda, Uşak Belediyesi'nin katkılarıyla düzenleyeceği "Basketbol Adamları Derneği 1. Muratbey Cup Basketbol Turnuvası"nda İlk olarak Pınar Karşıyaka, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve Uşak Basket takımlarıyla karşılaşacağız. Takım 15-17 Eylül 2008 tarihleri arasında Karşıyaka'da yapılacak olan dörtlü turnuva ile İzmirli basketbolseverlerin karşısına çıkacak.


İzmir'de yapılacak olan turnuvada Oyak Renault, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pınar Karşıyaka ile toplam üç maç yapacağız. 19 Eylül 2008 tarihinde ise kendi seyircimiz önünde Aliağa'da Banvit ile bir özel karşılaşma yapacağız. 23-26 Eylül 2008 tarihinde ise Bandırma'da TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği) Turnuvası'na katılacak. Sekiz takımdan oluşan turnuvada Aliağa Petkim, Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka, Banvit Spor, Antalya Büyükşehir, Ural Great Perm (Rusya), Bc Khımky Moscow Region (Rusya), Bc Kyıv (Ukrayna) takımları ile karşılaşacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 17:38:14
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 17:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?