4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Alkışlanan kurtarma

Manisa’da, Trafik Haftası kutlamaları kapsamında kent merkezinde yapılan kurtarma tatbikatında, kaza yapan bir aracın içerisinde sıkışan yaralının kurtarılması vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Kurtarma tatbikatı öncesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi Manolya Meydanı’na hurda bir araç ve motosiklet bırakıldı. Çevreye ketçap dökülerek kan süsü verilirken, aracın içerisine giren görevli bir kişi yaralı sürücü rolünü oynamaya başladı.

Kazanın ihbar edilerek telsiz anonslarında geçmesiyle birlikte kısa sürede trafik, 112 ve itfaiye ekipleri kaza mahalline geldi. Ana cadde trafiğe kapatılırken, tatbikattan habersiz bazı gazetecilerin kaza mahalline geldikten sonra olayın sadece bir tatbikattan ibaret olduğunu anlaması komik anların yaşanmasına neden oldu.

İtfaiye Müdürü Ali Gül, trafik kazalarında kurtarma çalışmalarının nasıl yapıldığını tatbikat sırasında detaylı olarak anlattı. İtfaiye ekipleri, çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında kesici aletlerle hurda araca müdahale ederek yaralıyı çıkartırken, 112 ekipleri de yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı rolünü oynayan görevli, daha sonra ambulansa hastaneye kaldırıldı. Gerçeğini aratmayan kurtarma tatbikatında vatandaşlar görevlileri alkışladı.

Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Metsel Özbaykal, "Kaza olduktan sonra zaten görevlilerimiz gereken müdahaleyi en iyi şekilde yapıyor, ancak önemli olan kaza olmadan önce gerekli önlemleri almaktır. Bu da trafik kurallarına uymakla olur" diyerek tüm sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:21:51
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?