30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Allahdiyen kirazına Rus darbesi

Rusya'nın koyduğu ithalat yasağı, yılda 200 tonluk kiraz ihracatının yapıldığı Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Allahdiyen köyünde krize neden oldu. Yasak nedeniyle bekletilen kiraz 10 gün içinde kullanılamaz hale gelecek


Yıllık 200 ton ihraç kirazın yetiştirildiği Manisa'nın Salihli ilçesinin dağ köyü Allahdiyen'de kriz büyüyor. Rusya'nın Türkiye'den gelecek sebze ve meyveye koyduğu ithalat yasağı endişeli bekleyişe neden oldu. Köyde bekletilen kirazın 10 gün içinde kullanılamaz hale geleceği kaydedildi.

KÖYDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Havası, suyu ve iklimi nedeniyle dünyaca bilinen kirazların yetiştirildiği Allahdiyen'de yüzde 50'si Rusya'ya gönderilen ürünün ithalat yasağı nedeniyle toprağında kalması, endişeye yol açtı. Köy muhtarı Mehmet Ali Aler, Türkiye'nin en güzel kirazını yetiştirdiklerini belirterek, adını köyden alan Allahdiyen kirazının yüzde 50'sinin Almanya, İngiltere ve İspanya'ya gönderildiğini, kalan yarısının ise Rusya'ya ihraç edildiğini söyledi.

KAZANCIMIZ TELEF OLACAK

Rusya'nın zirai ilaç kalıntısı nedeniyle ithalatı durdurması yüzünden kirazın satışı ile ilgili büyük sıkıntı yaşadıkların belirten Aler, “Bizim bekleyecek gücümüz de süremiz de yok” dedi.

Yenişafak
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 06:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?