5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Altın Fikir ödülleri sahiplerini buldu

'ALTIN FİKİR' ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlemiş olduğu ‘Altın Fikir’ proje yarışmasında dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Salonu'nda düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr.Canan Ay MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, Manisa Kız Meslek Lisesi Müdürü Serpil Şekerci, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemen Karanfilci ve projeye başvuru yapan kadınlar katıldı.

Kadınları girişimciliğe teşvik etmek amacıyla ve maddi imkansızlıklar nedeniyle iş fikirlerini hayata geçirmekte zorluk çeken kadınları hedef alan yarışmaya 107 proje başvurusu yapıldı. Projeler geçtiğimiz günlerde CBÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr.Canan Ay, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyesi Aynur Tartan, Manisa Kız Meslek Lisesi Müdürü Serpil Şekerci, Manisa Valiliği İl Planlama Müdürü Erşen Akar, Manisa TSO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Yılmaz, Çetin Güngör, Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Banu Tatlıcıoğlu Sevimli ve Emine Kuşoğlu’dan oluşan jüri zorlu bir elemenin ardından dereceye giren isimleri belirledi. Manisa TSO'nun koordinatörlüğünde ve ilçelerde tüm oda ile borsaların katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreninde konuşan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemen Karanfilci, "Manisa İl Kadın Girişimciler kurulu olarak öncelikli görevimiz, ilimizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacı ile politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmektir. Ülkemizde 2006 TUİK verilerine göre 15 yaş üstü nüfus dağılımında çalışan kadın nüfusunun yüzde 9’u, çalışan erkek nüfusunun yüzde 24’ü girişimci olarak tespit edilmiştir. Bu da gösteriyor ki kadınlarımız çalışma hayatında özellik girişimci olarak yeterli seviyeye henüz ulaşmamıştır. Bu sebepledir ki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'mizin önderliğinde tüm illerimizde kurulan il kadın girişimciler kurullarımız daha çok kadın girişimci konusunda neler yapılabilir, ne tür politikalara ihtiyaç vardır. Kadın girişimciliğin yaygınlaşması için ne tür etkinliklere ihtiyaç vardır? sorularına cevap aramakta ürettiği çözümlere hayata geçirmeye özen göstermektedir." dedi.

Kadınların hayal edipte ifade edemediği ve uygulayamadığı projelerini değerlendirmek için 'Altın Fikir' projesi başlattıklarını belirten Karanfilci, "Bu yarışmaya 107 adet proje ile iştirak edildi. Jürimiz bu projeleri tek tek inceleyerek değerlendirmeye aldı ve sonuçlarını bir rapor haline getirerek dereceye giren projelerini belirledi. Bu yarışmaya katılan tüm girişimci bayanlarımıza ve bize zaman ayırarak tüm projeleri tek tek değerlendirerek sonuçlandıran değerli jüri üyelerimize teşekkür ediyor, jürimiz tarafından ödüle layık görülen proje sahiplerini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılında kadınlar için söylediği 'Toplumdaki başarısızlığın nedeni kadınlarmıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır' sözleri ile başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun şöyle devam etti: "Kurtuluş Savaşımızda kadın ve erkek aynı saflarda cephede savaşmış ve kadınlarımız bu savaşta çok önemli görevleri başarı ile üstlenmiştir. Cephede güvendiğimiz ve başarıları ile övündüğümüz kadınlarımızın ekonomik savaşımızda girişimcilik misyonlarını da başarı ile yerine getirebilecekleri kuşku götürmeyen bir gerçektir. Mali disipline önem verme, empati kurma, sabırlı olma, azimli ve inatçı olma bilgi ve beceriyi paylaşma, akıl ve mantıklarının yanı sıra, sezgilerini kullanma, yorulmayan dayanıklılık gibi daha bir çok kabiliyetlerini sıralayabileceğimiz kadınlarımızın bu kabiliyetleri girişimci özelliklerinde de onların lehine bir farklılık yaratmaktadır. Bu sebepten kadın girişimciliğimiz teşvik edilmeli, özendirilmeli ve sayıları daha da arttırılmalıdır. Gerek istihdamları ve gerekse kendi işlerini kurma yolundaki engeller kaldırılmalı hatta bu konuda pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'miz tüm bu realitelerin ışığında Kadın Girişimcilik kültürünün gelişip yaygınlaştırılmasında öncülük etmiştir. İlimizde de bünyesinde çevre ilçe ve oda borsalarında temsilcilerinin bulunduğu il kadın girişimciler kurulumuz oluşturulmuştur. Bugüne kadar çeşitli sosyal faaliyetleri başarı ile yerine getiren kadın girişimciler kurulumuz bugünde 'Altın Fikir' proje yarışmasının finali olan ödül törenini düzenlemiş bulunmaktadır. Ben bu adımların daha da etkili ve büyüyerek devam etmesini diliyor, yarışmaya proje ile katılan tüm proje sahiplerini, ayrıca değerli zamanları bizlere ayırarak projeleri tek tek inceleyerek değerlendiren değerli jüri üyelerimize ve bu proje yarışmasını tertipleyen İl Kadın Girişimciler Kurulumuza teşekkür ediyor. Projeleri ile ödüle layık görülen proje sahiplerini de tebrik ediyor, kutluyorum."

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. "İlk Yardım Çizmesi" projesi ile yarışmada Birinci olan İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi öğrencisi Meltem Gürtekin'e ödülünü MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun verdi. Yarışmada İkinci "Çocuk Kuaförü" projesi ile Beyhan Akbulut olurken, iki proje üçüncülüğe layık görüldü. Manisa'nın Soma ve Salihli ilçelerinden "Geri Dönüşüm" ve "Dönüşüm" projeleri ile Şengül Soydemir ve Semra Taşar üçüncü oldular. Mansiyon ödüllerine ise "El Sanatları" projesi ile Manisa'nın Salihli ilçesinden Leyla Akçay ve Manisa Merkezden "Saatlik Çocuk Bakımı" projesiyle Sevda Mazı sahip oldu.

'ALTIN FİKİR' ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
'ALTIN FİKİR' ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
'ALTIN FİKİR' ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
'ALTIN FİKİR' ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 17:17:02
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 17:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?