4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Aman aman Manisa, gollerin bolca olsa...

Ligin taze kuvveti ikinci sınavında, deplasmanda Malatya gibi deneyimli bir ekibi astronomik bir farkla geçerken, beş dakikada bir gol attı, 25 dakikaya 5 gol sığdırma başarısını gösterdi.

Süper Lig’in yenilerinden olduğu için kelimenin tam anlamıyla gerçek ilk sınavında içeride Ankaragücü’yle 2 – 2 bitirip puanları paylaşan Manisa, deplasmanda Malatya’yı 5 farkla bozguna uğratarak haftanın takımı apoletini hakkıyla omzuna taktı.
İki haftada 7 gole ulaşan Vestel, toplamda 10 sayıyı bulan 4 büyüklere skorerlikte nal toplatırken, son sıraları paylaşan 7 ekip kadar hasılat yapma hırsını gösterdi.
İkinci haftada gol rekorunun kırıldığı karşılaşmanın dikkat çeken yönü 5 sayının birden, son 25 dakikaya sığmasıydı.
25 dakikada 5 golün atıldığı bu Manisa fırtınasında, beş dakikaya bir golün düştüğü hesaplandığında skorun Malatya’yı felç edici etkisi de daha belirgin biçimde ortaya çıkıyor.
Kayıtlara göre Altın Kayısılar son çeyrek yüzyılda evlerinde, misafirlere böylesine abartılı bir hüsnü kabul göstermemiş.
İnönü Stadı’nda fazla gol kokusunun esmediği ilk devrede ev sahibi 4’de Balazs, oniki dakika sonra da Eren’le giriştiği denemelerde etkili olamadı.
Bu yarı konuk ekibin Meduna, ev sahibinin de Okan’la buldukları fırsatları değerlendirmemeleri sonucunda golsüz kapandı.
İkinci devre de pek öyle gol yağmuru atmosferiyle başlamadı.
Saat dolarken Zafer perdeyi açtı.
Bir dakika sonra, ilk golün asistanı Duharte ikinciyi atarken Malatyalılar hala anesteziden çıkmış değillerdi.
65’de Sinan, 77’de penaltıdan Uğur ve bitime beş kala Meduna’nın kapanışında tabelanın değişikliklerden başı dönerken Fevzi de ağlardan çıkardığı toplara boş nazarlarla bakıyordu...
Beşiktaş’ın üç şampiyonluğu dönemindeki Kartallar’ından Fevzi Uçar, bozgun sonrası hesap kesiminde tek sorumlu, hatta suçlu olduğunu dramatik biçimde dile getirdi.
Rakibin baskın oyunu sonucunda yaşanan skor tragedyasını, erken moral bozukluğuna bağlayan Feyyaz hoca, ikinci yabancı haklarını orta alan için kullanmayı düşündüklerini söyleyerek topu taca atmayı seçti.
Vestel Manisa’yı ikinci ligden Süper’e çıkarma utkusunun mimarı Levent Eriş alçakgönüllü davranarak, böylesi bir fark beklemediklerini ağzından kaçırdı.
Genç teknik patron yeni girdikleri bu büyük oyunda, üstelik deplasmanda ligin belalılarından Malatya karşısında yakaladıkları farkın son derece moral yükseltici yanına da işaret ederek, “İyi bir takımız. Adaptasyon dönemini yüksek performansla atlatıp, iyi futbolumuzu istikrarlı bir oyun anlayışına döndürmek tek hedefimiz” müjdesini verdi.
Zaferden sonra yakılan türkülerin yeni versiyonları da pek yakışıklı oldu...
Kimisi ‘Aman aman Manisa ... Gollerin bolca olsun’ derken, sevdalılar ‘Odam kireç tutmuyor, biraz kum katmayınca... Sevda baştan gitmiyor, beş gol birden atmayınca’ diye yürek yaralarına baharatlı çareler arıyor...


MALATYASPOR 0 - 5 MANİSA
61’ Serkan Dökme 0 - 1, 64’ Fábio 0 – 2, 68’ Sinan 0 - 3, 80’ Uğur PEN 0 - 4, 86’ Meduna 0 - 5

13 Ağustos 05 Malatya İnönü Stadı 20. 00
Hakemler: Mehmet Fatih Gökçe: 7.8, İsmail Köse: 8.0, Mesut Doğukan: 7.9 Gözlemci: A.Cengizhan Bilgi

Malatyaspor: Fevzi Tuncay * - Mert Korkmaz * , Ömer Erdoğan * , Mehmet Budak * , Toth Balazs ** - Catatau * , Eren Aydın * , Hakan * (53’ Taner Demirbaş * 70’ SARI), Mustafa Özkan * (46’ Mehmet Albayrak *) - Bilal Kısa * , Okan Yılmaz * (72’ Güngör Tuğcu *),
Teknik Direktör: Feyyaz Uçar

Manisaspor: Bülent Ataman *** - Gürol Azer *** , Karel D'Haene *** (82’ SARI) , Serkan Özsoy *** , Petr Johana *** - Serkan Dökme ** (76‘ Mehmet Akdemir ) , Uğur İnceman *** , Michal Meduna *** (25’ SARI), Zafer Demiray *** - Mithat Yavaş ** (46’ Fábio Duharte *** ), Sinan Kaloğlu ** (67’ Hakan **)
Teknik Direktör: Levent Eriş

Cengiz Alpman
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 13:28:28
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 15:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?