30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Amatör telsizciler sınava girdi

Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Manisa Şubesi tarafından organize edilen kursun ardından sınav yapıldı.


Amatör Telsizcilik Belgesi sınavı Manisa İl Sivil Savunma Müdürlüğü eğitim salonunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde gerçekleştirildi. TRAC Manisa Şubesi tarafından açılan ve 5 hafta süren eğitimin ardından açılan sınava 74 kişi katıldı.


Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Manisa Şube Başkanı Mehmet Kaya, mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere sınavın yılda 2 kez düzenlendiğini belirtti. Manisa'da sınavın 3. kez açıldığını belirten Kaya, sınavların Valilik oluru ile yapıldığını ve sınav öncesinde Amatör Telsizcilik Belgesi alacak olan kursiyerlerin 5 haftalık eğitimden geçirildiğini söyledi. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "74 kursiyerimiz 5 hafta boyunca İl Sivil Savunma Müdürlüğü eğitim salonunda Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti Manisa Şube Yöneticileri tarafından eğitim aldılar. Üç yıl öncesine kadar parmakla sayılabilecek kadar az olan amatör telsizcilerin günümüzde artmış olması cemiyetimiz için sevindiricidir. Manisa'daki açtığımız eğitime Manisa ve İzmir ile diğer illerden de katılım oldu. Bu dönem eğitim alan ve sınava giren 74 kişi ile birlikte Manisa'daki sayımız 100'e yaklaştı. Ülkemizin ve Manisa'nın afet riskinin yoğunluğu göz önüne alınacak olursa, amatör telsizciliğin artması sevindiricidir."dedi.


TRAC Manisa Şubesi olarak hedeflerinin Manisa'nın her mahallesinde birer amatör telsizci yetiştirmek olduğunu vurgulayan Kaya, "Afet durumlarında haberleşmenin daha hızlı ve sağlıklı olarak sağlanması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Amacımız Manisa'nın her mahallesinde birer amatör telsizci yetiştirmek ve afet anında hızlı ve sağlıklı bilgiye ulaşarak oluşturulan afet kriz masasına bilgi akışının sağlanmasıdır."diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?